Barion Pixel
Szerző: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2019. szeptember 17.

Kopott gumiabroncsokért 800 ezres bírság a mélységi ellenőrzésen

800 ezer forintra bírságolta egy teljesen kopott gumiabroncsokkal közlekedő román forgalmi rendszámú teherautó üzembentartóját a rendőrség. A tehergépjárművet visszatartották a forgalomból a közlekedésbiztonsági veszélye miatt.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztálya több társhatósággal közösen tartott ellenőrzést 2019. szeptember elején az M3 autópálya őri felhajtójánál.

Fotó:  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a fokozott ellenőrzés ideje alatt visszatartottak egy román honosságú tehergépjárművet, mivel annak több gumiabroncsa annyira kopott volt, hogy a haszonjármű további közlekedése közvetlen veszélyt jelentett volna a közúti közlekedés biztonságára.

Fotó:  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a jármű üzembentartójával szemben 800.000 Ft közigazgatási bírságot szabtak ki.

Fotó:  Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy gépkocsijaik gumiabroncsainak állapotát rendszeresen ellenőrizzék, és amennyiben azok a kopáshatárt elérték, azonnal cseréljék. Ne feledjék, felelőtlen döntésükkel másokat is veszélybe sodorhatnak, hiszen a kopott gumiabroncsok következtében a jármű menetstabilitása megváltozik, ami rendkívül balesetveszélyes.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.