Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. szeptember 02.

Kollégiumban keletkezett elektromos tűz Szombathelyen - 50 méterre vonultak a tűzoltók

A szombathelyi tűzoltólaktanya szomszédságában keletkezett tűz egy negyedik emeleti kötődobozban. A lángokat sikerült megfékezni, a kollégium legfelső szintjén nincs áram.

Erősen füstölt, majd a vezetékek burkolata lánggal égett a szombathelyi kollégium egyik negyedik emeleti elektromos elosztódobozában. A tűzoltók akár gyalog is átszaladhattak volna a szomszédba, de a szabályoknak megfelelően két szer állt ki a laktanyából, majd gurult kb. 50 métert.
 
kollegium3
 
A katasztrófavédelem tájékoztatása alapján "füstképződést tapasztaltak a lakók a szombathelyi Ady Endre tér kollégiumának negyedik emeletén hétfőn este, ezért a helyszínre riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit. Az egységek megkezdték az épületben tartózkodó emberek kimenekítését, miközben egy tűzoltókészülékkel eloltották a tüzet, majd hozzáláttak az épület átszellőztetéséhez és átvizsgálásához."
 
kollegium1
 
Információnk szerint az érintett szinten több porral oltó készülék is van a folyosón, de ezeket a tűzoltók kiérkezéséig nem használták a tűz megfékezésére, pedig alkalmasak elektromos tüzekhez. Ami ilyenkor szigorúan tilos, az az áram alatt lévő vezetékek vízzel oltása. Szerencsére ezt sem próbálta meg senki.
 
kollegium2
 
A néhány éve 400 millió forintból felújított épületben a régi vezetékek cseréje nem történt meg mindenhol. Az iskola első napján a kollégiumba visszatérő diákok valószínűleg a bekapcsolt elektromos berendezésekkel megterhelhették a hálózatot, de ez egyelőre csak feltételezés.
 
kollégium4
 
Úgy tudjuk, hogy földszinttől a harmadik szintig térhettek vissza a diákok a kollégiumi szobákba, a negyedik szintet még szellőztetik. Az eset során senki sem sérült meg.
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.