Barion Pixel
2017. szeptember 03.

Klórgáz képződött egy bükfürdői szállodában - három ember került kórházba

Nem megfelelő vegyszereket öntött össze egy dolgozó egy büki szállodában, ami miatt klórgáz képződött a gépészeti helyiségben. A mentők három embert szállítottak kórházba.

hot
 
Pénteken délután riasztották a mentőket és a tűzoltókat egy Bükfürdőn található szállodához, ahol a vegyszereket összeöntő, klórgázt belélegző dolgozó mellett két recepcióst is kórházba szállítottak. Az utóbbiakat csak kivizsgálásra.
 
hot4

Információnk szerint a vendégek nem kerültek veszélybe, de a szellőztetés idejére 72 embert kísértek ki a csepregi és szombathelyi tűzoltók az épületből, majd nagy teljesítményű ventilátorokkal átszellőztették a szállodát.

hot2

Klórgáz

Klórgáz a háztartásokban jellemzően hipó és pl. vízkőoldó összeöntésekor szabadul fel. A belélegzése veszélyes, minden ilyen esetben mentőt kell hívni a sérülthöz. A klórgáz kis mennyiségben is súlyos szövetroncsolást okozhat a nyálkahártyán, tüdőben. A belélegzett klór tüdővizenyőt okoz, amely gátolja  a szabad légcserét.

Az elsosegely.hu-n az alábbiak olvashatók a mérgezésről: a klórgázmérgezés tünetei eltérnek az általános mérgezési tünetektől, ez nagymértékben megkönnyítheti a korai felismerést. Tipikus tünetek:

- köhögés, eleinte enyhe, majd fojtó,
- nehéz légzés,
- orrfolyás,
- fokozott nyáltermelés,
- könnyezés,
- végtagi görcsök, majd egész testre kiterjedő görcsök,
- légzésbénulás,
- eszméletvesztés.


A klór sárgászöld színű, fojtó szagú, köhögésre ingerlő, a levegőnél nehezebb gáz. Légkörbe természetes úton vulkáni tevékenység során kerül.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.