Szerző: MÁVINFORM / 112Press Fotó: Olvasó 2021. február 01.

Helyreállt a vasúti közlekedés a tatabányai vasúti baleset után

Hétfőn este emelték vissza a kisiklott kocsit Tatabányánál és befejeződtek a helyreállítási munkálatok is. Kedden reggel kisebb késések még előfordultak.

Frissítés 2021.02.02.:Hétfőn késő este visszaemelték a kocsit és hajnalra a műszaki mentés, helyreállítás is befejeződött. Jelentősebb korlátozások nélkül, teljes útvonalon közlekedhetnek a vonatok. Kora reggel esetenként 5-10 perccel hosszabb menetidők még előfordulhatnak a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon. A Keleti pályaudvarról - Győrön át - Szombathelyre közlekedő Borostyánkő InterCity (IC912-es) 6 óra 10 perc helyett várhatóan 15-20 perccel később indul.

Kisiklott InterCity Tatabányánál

Már nem kell pótlóbuszra átszállni Tatabánya és Tata között, és az M4 metróra sem érvényesek a vasúti jegyek, bérletek.
 
DSC_0061

Korábban írtuk: Szétakadt a Lővér IC Tatabányánál, egy kocsi kisiklott - Fennakadás a vasúti közlekedésben A Keleti pályaudvarról Sopronba tartó Lővér InterCity vonat 12 órakor Tatabánya állomás váltókörzetében szétakadt, majd egy kocsi első két tengelyével kisiklott. Személyi sérülés nem történt.

Kisiklott InterCity Tatabányánál

A vonatközlekedés Tatabányán szünetel. A MÁV-START az utasok elszállítását pótlóbuszok forgalomba állításával szervezi, melyek Szárliget-Tatabánya-Tata között szállítják az utasokat. A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon, illetve a Győr–Sopron, és a Győr–Szombathely viszonylaton közlekedő távolsági és InterCity vonatok menetideje jelentősen meghosszabbodik - tájékoztatott a MÁVINFORM.

Kisiklott InterCity Tatabányánál

Olvasónk fotója a kisiklott kocsiról készült. A képet köszönjük!

Olvasónk fotója Lővér IC kisiklott kocsijáról, Tatabányánál

Tatabányán a baleseti vizsgálat ideje alatt nem közlekednek a vonatok. A személyvonatok helyett Tatabánya és Tata között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az InterCity és nemzetközi vonatok csak Komáromig közlekednek és onnan indulnak vissza.

Kisiklott InterCity Tatabányánál

Az utasok a Keleti pályaudvarról az M4-es metróval utazhatnak Kelenföldre, onnan a Déli pályaudvar és Győr közötti S10-es személyvonattal juthatnak el Tatabányára, majd pótlóbuszokkal kell utazniuk Tatára. Tatáról Komáromig személyvonattal utazhatnak. Komáromtól közlekednek az InterCity vonatok Sopron és Szombathely felé és a nemzetközi vonatok is onnan indulnak és oda is érkeznek. A BKK 4-es metróvonalán elfogadják a vasúti bérleteket.

Tatabányai tűzoltók a kisiklott InterCity közelében

A Szombathelyről a fővárosba utazóknak azt javasolja a vasúttársaság, hogy a Szombathely-Veszprém-Székesfehérvár-Budapest-Déli pályaudvar viszonylatú Bakony IC vonatokkal utazzanak. A fővárosból Szombathelyre utazóknak is érdemes igénybe venni a Bakony IC-ket.

Kisiklott InterCity Tatabányánál


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.