Szerző: 112Press 2020. július 08.

Elvesztett munkahely utáni baleset - Ne üljön a volán mögé a sokk után!

Két baleset is történt rövid időn belül Vas megyében, ahol a baleset okozója nem sokkal korábban szembesült vele, hogy elvesztette a munkahelyét.

Az egyik baleset "csak" anyagi káros, a másiknál viszont az okozó mellett más is súlyosan sérült, az érintett sofőr pedig ma sincs olyan állapotban, hogy beszélni lehessen vele. A konkrét eseteket nem nevezzük meg, mert maga a jelenség a fontos.
 
Cikkünkben az anyagi káros baleset sofőrje szólal meg, a neve közléséhez nem járult hozzá. 
 
-Reggel mentem munkába a megszokott módon, de amikor bementem az öltözőbe szóltak, hogy előtte menjek fel az irodába. Akkor még semmi rosszra nem gondoltam. Tíz perc múlva pedig már zsibbadt aggyal hallgattam, hogy "koronavírus", "megszorítás", "nem tudunk mindenkit megtartani", meg ilyenek. És közölték velem, hogy megköszönik az eddig végzett munkámat.
 
-Soha nem szédültem, de most kapaszkodtam a szék karfájába. A feleségem tavasszal vesztette el a munkahelyét, egészségügyi problémák miatt. Lakáshitelünk van, fizetjük a használt autónk törlesztőjét, amivel munkába járok. A feleségem gyógyszerei is tízezres kiadást jelentenek. Helyi viszonylatban nagyon jónak számító fizetésem volt, de ebből sem tudtunk komoly tartalékot képezni.
 
-A munkahelyem nagyon korrekt volt velem, megbeszéltük a részleteket és két órával később már az autó mellett álltam és úgy döntöttem, nem hívom fel a feleségemet, személyesen közlöm a rossz hírt. Aztán elindultam haza. Furcsán éreztem magam, ez az a híres jeges marok, amiről már olvastam. Nehezen kaptam levegőt.
 
-Mielőtt hazaértem volna lekanyarodtam egy mellékutcára és utána több mint egy órán keresztül vezettem, fogalmam sincs merre. Semmire nem emlékszem az útból. Könnyes szemmel számolgattam, hogyan alakul az életünk, ha nem sikerül munkát találnom. Mert a minimálbér már azelőtt elfogyna, mielőtt élelmiszert vásárolnánk.
 
-A következő kép már az, hogy lógok az ülésből a biztonsági övön, füst van az utastérben. Nem tudtam, hogy ütköztem-e valamivel, vagy csak simán árokba hajtottam? Nagyon nagy szerencse, hogy senki másnak nem okoztam kárt, csak magamat és a feleségemet hoztam még nehezebb helyzetbe. Casco nincs az autón.
 
-A feleségem hosszan megölelt, amikor hazaértem és azt kérdezte, hogy ugye nem direkt csináltam? Tudott arról, hogy kirúgtak és várt haza. Azt mondta, hogy ezt is megoldjuk és igaza van. Ezt az egészet azért mondtam el, hogy más ne csináljon ilyen hülyeséget, mint én. Ne magát eméssze, hanem beszélje meg a társával a gondokat. És tényleg összetehetem a két kezemet, hogy vétlen embernek nem okoztam sérülést, vagy kárt a saját lelki nyomorom miatt.
 
-Autónk most nincs, a félretett pénzből nem is veszünk, mert egyelőre azon küzdünk, hogy a hullámok felett maradjunk. A faluból, ahol élünk csak busszal lehet eljutni a közeli városig, most olyan munkát keresek, ami így elvállalható. És nagyon fontos: ne szégyenként élje meg valaki, ha gazdasági megfontolásból, tehát nem a saját hibája miatt kirúgják a munkahelyéről! Beszélje ezt meg a párjával mielőbb! És a kirúgás után inkább ne üljön autóba, ha olyan állapotban van, mint én voltam!

Címlapképünk illusztráció, nem a cikkben leírt baleset helyszínén készült!

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.