Barion Pixel
Szerző: Veszprémi Járási Ügyészség 2020. február 25.

Száguldva menekült a rendőrök elől egy bódult motoros Veszprém megyében (vádemelés)

Ámokfutóként menekült motorjával a rendőri ellenőrzés elől az a férfi, aki ellen a Veszprémi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járásbíróság előtt.

A hasonló bűncselekmény elkövetése miatt járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló negyvenéves férfi a vád szerint 2019. júniusában, este, Paloznakon közlekedett motorkerékpárjával. A helyszínen rendőri ellenőrzést tartottak és a férfit is ellenőrzés alá kívánták vonni, ezért a rendőr karjával jelzett neki, hogy álljon meg. A férfi azonban megállás helyett a rendőrt kikerülve hirtelen gázt adott és Csopak irányába elhajtott.

A rendőrök szolgálati gépkocsijukkal, megkülönböztető jelzés használata mellett a férfi után indultak. Az elkövető a 71-es, majd a 73-as úton többször a 180 km/órás sebességet is meghaladva száguldott Veszprém felé, majd a szabadságpusztai elágazónál, ahol egy másik rendőrautó már várta, a dupla záróvonalat átlépve visszafordult és Felsőörs irányába menekült tovább, sebességét 140-150 km/órára növelve.

A vádlott itt előzés közben elveszítette az uralmát a motorkerékpár felett és árokba hajtott, majd a járműről lerepülve az út melletti magas aljnövényzetbe esett. Az esés következtében könnyebb sérüléseket szenvedett férfi ruházatában a rendőrök csekély mennyiségű kábítószert találtak és az is kiderült, hogy az elkövető a vezetés előtt kábítószert fogyasztott, amely a vezetési képességeire hátrányosan hatott.

Az ügyészség a vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására, valamint a közúti járművezetéstől történő eltiltásra tett indítványt az ámokfutóval szemben, aki ellen engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás is indult.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.