Barion Pixel
Frissítve: 2013. augusztus 10.

Kiégett egy családi ház hajnalban Szombathelyen

Kigyulladt egy családi ház kedden hajnalban Szombathelyen, a tüzet egy munkába tartó ember jelezte a tűzoltóságnak. A ház több helyisége kiégett, a tető is megsemmisült.

Reflektorok világították meg a Szőlősi utca füstölő, gőzölgő házát kedden hajnalban. Három tűzoltóautó állt a ház előtt és tűzoltók sürögtek a beszakadt tetejű épület mellett. A szomszéd háznak szerencsére nem esett baja. Mint megtudtuk, egy munkahelyére tartó munkás vette észre a lángokat és értesítette a tűzoltóságot. Az égő házban senkit nem találtak a tűzoltók.

Kiderült: a város frekventált helyén található hosszú családi ház legalább 10-15 éve lakatlan. A kertje dzsungelre emlékeztet, a kútból vastag fa tör az ég felé, utcafronti kerítése felett bokor burjánzik a járda felé, az udvaron parkoló Zastavába is benőttek a növények. Az egyik szobában még ruhák lógtak a szekrényben, ahogy sok-sok éve úgy hagyták, a földön fekvő újság 1992-ben jelent meg.

A bejárat mellett a törmelékek alatt matrac fekszik, elképzelhető, hogy időnként hajléktalanok húzták meg magukat a házban. Ennek némiképp ellentmond, hogy az egyik helyiségben egy kapálógép és ránézésre jó állapotú fűnyíró állt. Kérdéses, vajon mostanában került oda, vagy még a ház tulajdonosáé volt.

Mivel áram nem volt a házban, így az elektromos zárlat kizárható. Az sem valószínű, hogy spontán gyulladt meg valami a házban. A hajléktalanok által okozott tűz mellett egyelőre nem zárható ki a gyújtogatás sem.

Az elhagyott ház teteje és több helyisége teljesen kiégett. Kérdés, vajon van-e még élő tulajdonosa a háznak és ha igen, miért hagyott lepusztulni egy értékes területen fekvő ingatlant a vasi megyeszékhelyen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.