Barion Pixel
Szerző: Tatabányai Járási Ügyészség / Komárom-Esztergom MRFK / Fotó: Komárom-Esztergom MRFK 2019. november 05.

Két ember haláláért vonják felelősségre a járművezetésre alkalmatlan férfit - vádemelés

Két utas életét vesztette, egy utas súlyosan és maga a sofőr is súlyosan megsérült abban a balesetben, amely 2018. március 13-án történt Szomor térségében. Az balesetet okozó férfi vezetői engedély nélkül, 60 km/óra sebességkorlátozás és az "Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok" tábla figyelmeztetése ellenére hajtott gyorsan. A vétkes sofőr 3 év fogházbüntetést kaphat és 8 évre eltilthatják a járművezetéstől.

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot azzal a járművezetésre alkalmatlan férfival szemben, aki úgy vezette a személygépkocsit, hogy vezetői engedélye nincs és a sebességkorlátozást áthágva átsodródott a másik forgalmi sávba, amely miatt tehergépkocsival ütközött.

Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A férfi 2018. március 13. napján a reggeli órákban lakott területen kívül, Bajna irányából Szomor felé haladt Opel típusú személygépkocsival, amelyben három utast szállított. A vádlott a nedves, csúszós, marással érdesített aszfaltfelületű úton 60 km/h sebességkorlátozás és a kihelyezett „Egymás utáni veszélyes útkanyarulatok” tábla figyelmeztetése ellenére, legalább 85-90 km/h közötti sebességgel vezette a gépjárművet.

1105-ös út - Forrás: googlemaps.hu

A személygépkocsi az eltúlzott sebessége miatt egy jobbra ívelő kanyar után átsodródott a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ott keresztbe fordult, a jobb oldalával a Bajna felé közlekedő és a baleset elhárítása érdekében vészfékező Mercedes tehergépkocsi elejének ütközött. Az ütközést követően a tehergépkocsi 2-3 métert maga előtt tolta a személygépkocsit, amely részben az út melletti árokban állt meg.

Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A baleset során két utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életüket veszítették, míg  a harmadik utas 8 napon belül gyógyuló arc-, könyök- és mellkas zúzódást, továbbá a vádlott  8 napon túl gyógyuló arccsonttörést szenvedett.

Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, úgy őt a bíróság 3 év fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre, 3 év közügyek gyakorlásától eltiltásra, és 8 év közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, továbbá kötelezze 660.189,- Ft. bűnügyi költség viselésére.

Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

1105-ös út a baleset helyszíne - Forrás: googlemaps.hu

Fotó: Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.