2014. május 09.

Kettős baleset az M1-esen

Rövid időn belül két gépjármű ütközött a kamion hátuljának.

A rendőrség ügyeletére 2014. május 9-én 0 óra 15 perckor érkezett bejelentés, hogy az M1-es autópálya, Ausztria felé vezető oldalán a 135-ös km szelvényben közlekedési baleset történt.A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy a börcsi pihenőből egy magyar hatósági jelzésű kamion hajtott ki az autópálya irányába. A pályán a külső forgalmi sávba közlekedett, mikor a 135+100-as km szelvényben észlelte, hogy egy kistehergépkocsi a szerelvénye hátuljának ütközött és ettől az út menti jobb árokba csapódott.

A kamion vezetője azonnal megállt és segítséget nyújtott a furgon vezetőjének, aki a gépjárművébe szorult. A félreállított magyar kamion vezetője járműszerelvényéhez visszatérve tapasztalta, hogy egy bosnyák hatósági jelzésű Renault típusú személygépkocsi hajtott neki a pótkocsijának.


 

Az autópályás rendőrök megállapították, hogy a bosnyák gépjárművezető a félreállt nehéz tehergépkocsit észlelte, fékezett, azonban a mögötte közlekedő portugál hatósági jelzésű kamion vezetője eddig tisztázatlan okból hátulról nekiütközött és a félreállított szerelvény hátsó részének nyomta. A baleset helyszínelője a kis tehergépkocsi vezetője ellen szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.