Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. január 20.

Késelés történhetett Bozsokon – egyelőre nem ad információt a rendőrség

A szemtanúk elmondása alapján a mentők két embert, egy család két tagját szállítottak kórházba a Vas vármegyei Bozsok település Rákóczi utcájából január 14-én.

Olvasóinktól kapott információ alapján fordultunk a rendőrséghez és a mentőkhöz egy vasárnapi eset kapcsán. Mindkét helyről gyorsan érkezett válasz, azonban a konkrét kérdéseinkre egyik helyről sem válaszoltak.

-Kérjük, hogy megkeresésével forduljon a rendőrhatósághoz – írta Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

Ezzel egy időben érkezett meg a rendőrség válasza is.

-A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit, melynek részleteiről a nyomozás érdekeire tekintettel jelenleg nem áll módunkban tájékoztatást adni – írta Seffer Lilla rendőr őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A szűkszavú rendőrségi válasz megerősítette, hogy bűncselekmény történhetett az általunk megnevezett helyen és időben.

Meg nem erősített információnk alapján egy házaspár két tagját szállították kórházba a mentők. A férfi a saját lábán szállt be a mentőbe, míg az asszonyt hordágyon tolták ki, orvosi műszerekkel és látszólag rossz állapotban volt. A pár két gyermekét információnk szerint egy kőszegi gyermekotthonba szállították, ahonnan időközben egy közeli felnőtt hozzátartozójukhoz kerültek.

Egy Bozsokon élő férfi elmondta, hogy kedden már azt hallották, hogy a nő túl van az életveszélyen. Hozzátette: kerestek információt arról, hogy mi történt, de semmit nem találtak, egy újság sem foglalkozott az esettel. A mentők után több rendőrautó is érkezett és hosszú ideig tartott a helyszíni szemle.

Mint megtudtuk, a magyarul tökéletesen beszélő család néhány éve költözött Bozsokra egy hazánktól keletre fekvő, szomszédos országból. A felnőttek dolgoztak, de a temperamentumuk eltért attól, mint amit az osztrák határ mellett fekvő kis falu lakói megszoktak.

-A kiabálás és a balhék néhány éve még egyáltalán nem voltak jellemzőek Bozsokra. A magam nevében beszélek, de engem zavar. Jellemzően egy gyümölcsöskert munkásairól van szó. Azt gondolom, hogy ha valaki beköltözik egy faluba, akkor illendő lenne figyelembe venni a település szokásait, életritmusát. A sérülteknek felépülést kívánok és remélem a gyerekek nem sínylik meg a történteket – mondta a férfi.

Az esetre a rendőrségi nyomozás lezárása után visszatérünk.

A címlapkép illusztráció.

Kiegészítő információ a séi rablásokhoz

A közelmúltban foglalkoztunk részletesen a Sé településen történt rablásokkal. Ezzel kapcsolatban a rendőrségi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a sértettet valamilyen szinten ismerő két férfi Vas vármegyében teljesen szokatlan módon, indokolatlan brutalitással lépett fel az álmából felriadó 60 év körüli nővel szemben. Összeverték, sokkolóval kínozták, megkötözték, mielőtt elvitték több tízmillió forintját. A két férfi hónapok múlva is visszament és ismét kirabolták a menekülni próbáló asszonyt.

Kérdésünkre válaszolva elhangzott, hogy a tettesek magyar állampolgárok, akik nem régóta éltek Vas vármegyében. Arra viszont már nem érkezett válasz, hogy honnan költöztek Szombathelyre az alkalmi munkából élő férfiak. A 112Press információja szerint ők is a határon túlról érkeztek, egy keleti, szomszédos országból.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.