Szerző: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Fotó: Egyed László 2019. január 10.

Két elektromos autóval bővült a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gépparkja

Elektromos gépjárműveket kapott a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságától. Elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt a járművekkel kapcsolatban az Igazgatóság munkatársai. A járműveket hatósági ügyintézéshez használják majd.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az elektromobilitás elterjesztésének jegyében központi forrás felhasználásának köszönhetően kettő elektromos gépjárművet kapott, amelyek a hatósági és ellenőrzési feladatokat végző kollégák munkáját segítik a jövőben.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az autó egy feltöltéssel akár háromszáz kilométert is képes megtenni. A jármű elektromos fogyasztóit nagy fényerejű, alacsony energiafogyasztású, fejlett LED-technológiával látták el. Az e-Golf-ot  számos vezetést segítő elektronikai rendszerrel szerelték fel. A jármű lítium akkumulátorát három különböző módon lehet tölteni: hálózatról szabványos dugaszoló aljzaton keresztül, ami 13 órát vesz igénybe, a nagy kapacitású megoldást választva 8 óra alatt feltölthető, az úgynevezett CSS gyorstöltő rendszert használva pedig fél óra alatt 80 százalékra tölthető fel.

Fotó: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elméleti képzés során Ihász Norbert tűzoltó százados részletesen bemutatta az elektromos járművek használatát, kiemelve a belső égésű járművektől eltérő legfontosabb eltéréseket. Részletezte a jármű töltésének lehetőségeit, kiemelte a gazdaságos vezetés fontosságát, amellyel jelentős energiát takaríthatnak meg a jármű vezetői, így növelhetik a megtehető hatótávolságot.

Fotó:  Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Az elkövetkező napok során a hatósági feladatokat elláttó több órás gyakorlati vezetéstechnikai képzésben is részesülni fognak, hogy az új járműveket a lehető leggazdaságosabban használhassák a hatósági ügyintézések során.

Fotó:  Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.