2014. június 05.

Két motorral ütközött a Nissan a 86-oson - videó

Nem tudni, miért ment át a szemközti sávba a Nissan, ahol vészfékezés után ütközött két német rendszámú motorral. A motorosok súlyosan megsérültek.

Körmend felé tartott a 86-os főúton egy Nissan, amikor egy jobbra ívelő kanyar után a személyautó áttért a szemközti sávba Egyházasrádóc közelében. Az autó vezetője a fékre lépett, de ütközött a szemből érkező két motorral.

A német rendszámú Honda Goldwing és Kawasaki VN1700 motorokon utazó két német férfi súlyosan megsérült, egyikőjüket mentőhelikopterrel szállították a szombathelyi Markusovszky kórházba. A Nissant vezető magyar férfit kérdeztük a baleset körülményeiről, de nem kívánt válaszolni a kérdésünkre.A helyszínelés idején teljes útzár volt érvényben, a forgalmat Nemesrempehollós és Sorokpolány felé terelték a rendőrök. Az egyik motoron akciókamera rögzítette a motorosok útját, ezt azonban hiába keresték a rendőrök és a tűzoltók fémdetektor segítségével, a készülék nem került elő. Valószínűleg a sűrű repcetáblába eshetett a karambolt követően.Motor légzsákkal

A Honda Goldwing az első motor, ami légzsákkal rendelkezik. A luxus túragépnek is nevezett motor biztonsági berendezése működésbe lépett a 86-os főúton. A Hondával ütközött először a Nissan. Az ADAC töréstesztjén kitűnően megfigyelhető, mi történik a motorossal egy légzsák nélküli és egy légzsákkal szerelt járművön, ütközés esetén.

 

ADAC törésteszt Forrás: sicurauto

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.