Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. augusztus 05.

Késsel támadt egy vidám motorosra egy terepjáró sofőrje Szombathelyen – arrajárók siettek a segítségére

Az agresszív sofőr először megpróbálta leszorítani a motorost egy régebbi évjáratú Mitsubishi terepjáró által vontatott trélerrel, majd az autóból kiszállva megütötte a motorost, elővett egy kést és a fiatalember felé szúrt. Az esetet látva megállt egy autó, amiből többen kiszállva a helyszínhez tartottak. Valószínűleg emiatt távozott sietősen a támadó, akinek a kocsijában egy kisgyerek is ült. Helyszíni videó.

Frissítés: Szűkszavú választ kaptunk a rendőrségtől, amiben nem válaszolták  meg az általunk feltett kérdéseket.
"Az esetet a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárásban vizsgálja, melynek részleteiről jelenleg – a nyomozás érdekeire tekintettel –  nem áll módunkban bővebb információkat adni" - állt a Vas  Vármegyei Rendőr-főkapitányság elektronikus levelében.

Korábban írtuk: Egyelőre érthetetlen eseménysor zajlott az utcákon, a terepjáróban egy ülésmagasítóban ülő kislány is volt. Az agresszív sofőr megütötte a motorost, de megszúrni már nem tudta, viszont fellökni igen.

Ráhúzta az utánfutós Mitsubishi terepjárót egy motorosra egy eddig ismeretlen, magyarul beszélő férfi Szombathelyen, aki később megütötte a motorost, megpróbálta megszúrni egy késsel, majd fellökte a menekülni próbálót. A terepjárós akkor ült vissza a járművébe, amikor egy auto megállt a közelükben és többen feléjük indultak, hogy segítsenek a megtámadott, általuk nem ismert  embernek.

A 2024.augusztus 4.-én este történt  eset után beszéltünk a motoros fiatalemberrel és a szemtanúkkal is. A motorosnál először az előzményekről érdeklődtünk, hogy volt-e olyan momentum, ami ennyire felbőszítette az autóst. Szabálytalankodott-e vele szemben, bemutatott-e neki, kényszerítette-e fékezésre, vagy tett-e sértő megjegyzést az autósra? Kiemeljük, hogy ezek egyike sem alap arra, hogy valaki késsel támadjon a másikra, megüsse és fellökje. De az eset még érthetetlenebb lett a motoros elbeszélése alapján.

A fiatalember ugyanis elmondta, hogy a  Viktória utcai MOL kúton tankolt és innen hajtott rá a 87-es főútra, feltűnően vidáman. Szélesen mosolygott, mert nagyon jól alakult a napja és jókedvűen indult haza, az estéjét tervezve. A Metro előtti körforgalomnál tűnt fel neki, hogy egy utánfutós auto minimális követési távolságot sem tartva követi. A motoros többször is hátranézett, de nem mutatott be az autósnak és az emlékei szerint semmi olyat nem tett, amivel felbőszíthette volna, azon kívül, hogy előtte volt. A 11-es Huszár úton a terepjárós még félig a külső sávban hajtva elhajtott a motor mellett és ráhúzta a kormányt a motorosra, megpróbálta leszorítani a trélerrel. A fiatalember ezután a Márkus Emília utcai MOL benzinkútnál a sofőr mellé járva megkérdezte, hogy mi  problémája? A zömök testalkatú férfi jelezte neki, hogy kanyarodjon le jobbra. A motoros ekkor látta, hogy egy másik férfi is ül mellette, hátul pedig egy kislányt látott, ülésmagasítóban.

Egy Mitsubishi terepjáró sofőrje támadt motorosra Szombathelyen

A motoros bekanyarodott a Semmelweis utcába és a Palace irodaház előtt megálltak. Az auto vezetője kiszállt. A motoros megkérdezte, hogy erre miért volt szükség, mire az autóvezető megütötte a motoros sisakját. Ezután a vezetőoldali ajtóhoz lépett, kivett a rekeszből egy kést, majd fenyegetően megindult a motorján ülő férfi felé, aki ezt látva menekülni próbált. Az autós a motoros felé szúrt, de nem találta el. Ekkor kézzel megragadta a motor hátulját és lökött rajta egyet, amitől a jármű eldőlt, a motoros pedig nagyon kiszolgáltatott helyzetbe került.

Az autós viszont nem próbált többet szúrni, mivel észrevette, hogy a közelben megállt egy autó, amiből több férfi és nő szállt ki, akik megindultak feléjük. A támadó jobbnak látta visszaülni a Mitsubishibe és elhajtani a helyszínről Az egyik nőnek volt annyi lélekjelenléte, hogy megjegyezte az terepjáró rendszámát.

Egy Mitsubishi terepjáró sofőrje támadt motorosra Szombathelyen

A szemtanúk elmondták, hogy a vasútállomás felől érkeztek és látták az ütést, majd azt is, hogy a férfi előveszi a kést és erőteljesen a motoros felé szúr vele. Az autót vezető nő egy kicsit távolabb állt meg, bekapcsolta az elakadásjelzőt és kiszálltak, hogy segítsenek. Valószínűleg ez mentette meg a motorost a további inzultustól. A szemtanúk megvárták a rendőrséget és elmondták, leírták, hogy mit láttak és megnevezték a szürke színű  utánfutós, vagy tréleres Mitsubishi terepjáró rendszámát is. A motorost a helyszíni szemle után rendőrautóval szállították a kapitányságra, ahol feljelentést tett. A fiatalember előtte megköszönte a szemtanúknak azt, hogy a segítségére siettek. Arra a kérdésünkre, hogy szerinte mi vezetett a támadáshoz a motoros azt mondta, hogy szerinte nem konkrétan ellene irányult, hanem valamilyen hosszú ideje érlelődő frusztráció, indulat törhetett a felszínre, mivel úgy látja, hogy egyre idegesebbek, ingerültebbek egymással az emberek, ő pedig a vidámságával talán nem illett bele a képbe.. Hozzátette, hogy általában jégkaparót, cukorkát és zsebkendőt tartanak a bal első ajtó rekeszében, de van aki kést, amit használ is, ha úgy érzi, hogy megsérették a lelkét.

Mi azért arra is kíváncsiak lennénk, hogy vajon a terepjáróban ülő gyermek lelkének mennyire tesz jót, ha azt látja, hogy az általa ismert férfi megpróbál meglincselni egy ismeretlent a nyílt utcán.

Kérjük a nézőket, olvasókat, hogy a gondolataikat felesleges trágárság nélkül fogalmazzák meg, hiszen bántó szavak nélkül is lehet velős véleményt közölni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.