Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2024. augusztus 07.

Frissítés: Letartóztatták a taxit késsel megszerző vasi férfit

A rendőrség megerősítette az információinkat a taxist késsel megfenyegető és a járművét megszerző férfival kapcsolatban. A nyomozási bíró ma döntött a több bűncselekménnyel gyanúsított elkövető letartóztatásáról.

Frissítés 11:50: A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben.

A megalapozott gyanú lényege szerint a gyanúsított 2024. augusztus 5-én 1 óra körül egy Vas vármegyei településre taxit rendelt, amelybe erősen ittas állapotban, egy tanú társaságában beszállt. A gyanúsított a településen haladó kocsiban egy kést vett elő, fenyegetőzött és szúró mozdulatot tett a taxis felé. A taxis védekezésként könyökével a gyanúsított felé ütött, majd megállt, a csomagtartóból kivett egy esernyőt és azzal a védekezett, miközben a gyanúsított ismét támadólag lépett fel és újból megfenyegette.

A sértett az esernyővel a gyanúsított felé ütött, aki ugyan meghátrált, de a járó motorral leállított taxiba beült és azzal elhajtott a tanúval együtt. A taxis a segélyhívón bejelentést tett, a járőrök keresni kezdték az autót, amellyel a gyanúsított -a rendőrökkel szemben közlekedve- belehajtott a menetiránya szerinti jobb oldali árokba, majd magához vette – többek között – a sértett pénztárcáját és gyalogosan menekülni kezdett. A rendőrök rövid üldözés után elfogták a gyanúsítottat.
A végzést tudomásul vették, az végleges - áll a Szombathelyi Törvényszék hozzánk eljuttatott közleményében.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a taxit késsel megszerző férfit Kép forrása: taxis fórum

Frissítés 10:30: A nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását.

Korábban írtuk: A hétfőn hajnalban történt rablásról saját információk alapján számoltunk be és a kérdéseinket elküldtük a rendőrségnek, ahonnan megerősítették a bűncselekmény elkövetését.

-A Szombathelyi Rendőrkapitányság egy férfival szemben – őrizetbe vétele mellett – indított büntetőeljárást erőszakkal, felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele bűntett és más bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozóhatóság az illetékes ügyészségnél előterjesztést tett a gyanúsított letartóztatásának indítványozására. A nyomozás érdekeire tekintettel, az eljárás jelenlegi szakaszában bővebb információt nem áll módunkban adni - válaszolt a kérdéseinkre Cser Zsófia rendőr őrnagy.

Információnk szerint a Vas vármegyei lakhelyű férfi letartóztatásáról ma dönt a nyomozási bíró.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.