Barion Pixel
2018. március 29.

Kerékpárosgázolás - szabályosan tekert szembe a gépjárműforgalommal a biciklis

Az autó vezetője jobbra figyelt, amikor behajtott a kereszteződésbe a szombathelyi Deák Ferenc utcában. A kerékpáros azonban balról érkezett a védett utcában, mivel kiegészítő tábla engedélyezte neki, hogy behajtson az egyirányú utcába.

DSC_4915

Információink szerint könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet az a kerékpáros  férfi, akit egy Renault személyautó ütött el csütörtökön délelőtt a szombathelyi Akacs Mihály és Deák Ferenc utcák kereszteződésében.

DSC_4907

Az autót vezető férfi kérdésünkre elmondta, hogy egyértelműen az ő figyelmetlensége okozta a balesetet.
 

-Ötvenegy éve vezetek napi szinten itt és még soha nem volt balesetem, de ez nem ment fel az alól, hogy most figyelmetlen voltam. Munkába indultam, egy tanulóautó haladt előttem. Láttam, hogy szemből semmi nem jön és jobbra figyelve indultam a tanulóautó után. A biciklist már csak akkor láttam meg, amikor előttem volt. Nagyon sajnálom a történteket - mondta az autót vezető férfi.
 

DSC_4922

Ugyan balról gépjármű nem érkezhetett volna szabályosan, mivel a Deák Ferenc utca onnantól egyirányú, de a kerékpárosoknak kiegészítő tábla engedélyezi a behajtást. Hozzátesszük, akkor is meg kell győződni a szabad áthaladásról, ha a keresztezett utca egyirányú és elvileg nem kell számítani onnan érkező gépjárműre.

DSC_4925

A mostani baleseti helyszínt hoztuk fel egy őszi cikkünkben illusztrációnak, amikor a kiegészítő jelzésekről írtunk. A cikk ide kattintva olvasható.

Ősszel ebben a kereszteződésben készítettük a fotót a cikk illusztrációjához


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.