Szerző: Szombathelyi Járási Ügyészség / Sárvári Járási Ügyészség 2019. június 05.

Kerékpárokkal üzletelő orgazda és sikkasztó banki alkalmazott ellen emeltek vádat

Fényképes tippeket is adott az orgazda, hogy melyik ausztriai címekről lopjon nagyértékű kerékpárokat egy testvérpár. A férfi továbbértékesítette az ellopott bicikliket. Egy másik esetben 12 millió forintot, három ügyfelének elhelyezett megtakarításait sikkasztott el egy nő, az egyik takarékszövetkezet kirendeltségvezetője. Vádat emeltek ellenük.

A Szombathelyi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette és felbujtóként elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat az ellen a rovott múltú férfi ellen, aki Ausztriából lopott kerékpárokat adott el 2015. őszétől 2016. tavaszáig Magyarországon.

Lopott kerékpárok a rendőrségen egy korábbi eset kapcsán

A vádirat szerint a vádlott két társával előzetesen megállapodott abban, hogy az általuk Ausztriában ellopott kerékpárokat megvásárolja. A testvérpár 17 darab, összesen több mint 5,5 millió forint értékű kerékpárt lopott Ausztriából, amit azután a vádlott Magyarországon vásárolt meg, majd értékesített.

Több olyan eset is volt azonban, amikor a vádlott adta a tippet, hogy milyen ausztriai címeken találnak a testvérek nagy értékű kerékpárokat, sőt az is előfordult, hogy a vádlott fényképeket küldött az ausztriai célpontokról.

A testvérpár 26 darab, összesen 9,8 millió forint értékű kerékpárt lopott el a vádlott felbujtására 8 hónap alatt. A kerékpárok közül a legalacsonyabb értékű 92.000 forintot ért, míg a legdrágább értéke meghaladta a 2 millió forintot.

A Szombathelyi Járási Ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a visszaeső vádlottal szemben.

 

Elsikkasztotta ügyfelei pénzét, 12 millió forintot

A Sárvári Járási Ügyészség sikkasztás bűntette miatt emelt vádat az ellen a nő ellen, aki jogtalanul megszerezte három ügyfél takarékszövetkezetnél elhelyezett összesen 12 millió forintját 2017. őszén.

A vádirat szerint a vádlott kirendeltségvezetőként dolgozott az egyik takarékszövetkezet Sárvár közeli fiókjában. Feladatát képezte az egyedi betétek nyilvántartása és felelős volt a pénzforgalom zavartalan lebonyolításáért, a pénz és az értékek kezeléséért.

A vádlott mindhárom esetben a sértettek tudta és beleegyezése nélkül járt el, amikor megszüntette az egyik sértett folyószámláját és arról 2,4 millió forintot, a másik sértett betétszámláját és arról 5 millió forintot, valamint a harmadik sértett takarékbetétjét, amiből pedig 4,6 millió forintot vett fel és fordított a saját céljaira.

A Sárvári Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.