Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. november 26.

Leverte a kerékbilincset Ausztriában és tartós fogyatékosságot eredményező vasvári verekedés - Vádemelések

A Bécsben autójára kerékbilincset kapó magyar sofőr megszabadította járművét a béklyótól, eljárás indult ellene. Vasváron egy idősebb és fiatalabb férfi verekedett össze törött üveggel, széklábbal és mindennel, ami mozdítható volt a környéken.

A Szombathelyi Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2019. márciusában addig verekedtek, amíg vér nem folyt.

A vád szerint a vádlottak 2019. márciusában keveredtek ittasan szóváltásba Vasváron, melynek során az idősebb férfi ököllel arcul ütötte a fiatalabb társát, amitől az elesett. Miután a férfi felállt, néhány perc elteltével rátámadt az őt megütő vádlottra, dulakodtak, és többször megütötték egymást. Ekkor még sikerült őket szétválasztani a helyszínen lévőknek.

Azonban a fiatalabb férfi nem hagyta annyiban a dolgot, hanem egy székkel a kezében ismét rátámadt az idősebb társára, és azzal kezdte ütni, majd különböző tárgyakkal – asztallal, székkel – dobálta. Később pedig egy törött üvegnyakkal próbálta megütni az idősebb férfit, amit addig folytatott, amíg el nem találta a jobb kezét, és abból spriccelve ömlött a vér.

A bántalmazás következtében a fiatalabb férfi 8 napon belül gyógyuló sérülést, míg az idősebb 8 napon túl gyógyuló kézsérülést szenvedett, mely sérülése maradandó fogyatékosságot okozott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség az idősebb férfit garázdaság vétségével, és könnyű testi sértés vétségével, míg a fiatalabbat maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével vádolja.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Leverte és ellopta a kerékbilincset

A Sárvári Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018 májusában Ausztriából ellopta az autóját lezáró kerékbilincset. A vádlottal szemben Bécsben indult szabálysértési eljárás, amelyben közlekedési szabálysértések miatt 300 euró pénzbüntetést szabott ki rá az illetékes rendőrigazgatóság. A hatóság azért, hogy a vádlott nem tudjon a járművel közlekedni, a büntetés kiszabásával együtt a tulajdonában lévő autóra kerékbilincset rakott, és tájékoztatta arról, hogy a büntetés megfizetéséig a járművel nem közlekedhet.

Kerékbilincs Ausztriában - Forrás Vienna.at

A vádlott azonban a büntetést nem fizette meg, hanem dolog elleni erőszakkal eltávolította a rendőrigazgatóság tulajdonát képező 109.000 Ft értékű kerékbilincset, azt ellopta, és a gépkocsival visszatért Magyarországra.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.