Barion Pixel
Szerző: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság / 112Press 2023. március 04.

Videó: Szikraeső a kéményből Kőszegszerdahelyen

Kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat pénteken éjszaka Kőszegszerdahelyre.

Egy családi ház kéményében égett a korom pénteken éjszaka Kőszegszerdahelyen.

Kéménytűz Kőszegszerdahelyen Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

Kőszegi önkormányzati és kőszegszerdahelyi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik eltávolították a kéményben lerakódott kormot.

 

A tűz nem terjedt át az épületre.
 

Hőkamera

-A hatályos kéményseprőtörvény 2018. január elsejétől megszüntette az egylakásos ingatlanok (családi házak és a társasházzá nem alakult többlakásos ingatlanok) kötelező kéményellenőrzését. Ekkortól az ingatlan tulajdonosának feladata gondoskodni az égéstermék-elvezetők általános tisztíttatásáról és ellenőriztetéséről. A kéményseprőipari munka elvégeztetésének ajánlott üteme a szilárd tüzelőanyaggal működő berendezésekhez kapcsolódó kémények, valamint tartalék kémények esetén évente egy, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek, illetve tartalék kémények esetén kétévente egy, míg az égéstermék-elvezetők teljes nyomvonalának műszaki felülvizsgálata négyévente egy alkalom.

Kéménytűz Kőszegszerdahelyen Fotó: Kőszegi Önkormányzati Tűzoltóság

Az állampolgárok időpontfoglalással igényelhetik a vizsgálatot. A kéményseprő az igényhez igazodva, az állampolgárral előre egyeztetett időpontban végzi az ellenőrzést. Az általános ellenőrzés a törvény által ajánlott időszakokra – azaz szilárd tüzelőanyaggal működő berendezésekhez kapcsolódó égéstermék-elvezetők, valamint tartalék kémények esetében évente egyszer, a gázüzemű és a zárt rendszerű tüzelőberendezésekhez kapcsolódó kémények vagy kéményrendszerek, illetve tartalék kémények esetén kétévente egyszer – díjmentes - olvasható a Katasztrófavédelem honlapján.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.