Barion Pixel
Szerző: Videó: Kovács Tamás / 112Press 2020. május 21.

Videó: Váratlan légishowban volt része magyar kamionsofőröknek Olaszországban

Egy malom udvarán várakozott két magyar és három horvát kamion, amikor a közeli honvédségi repülőtérről felszállt több katonai repülőgép. Ami ezután következett, abba betekintést nyújt az egyik magyar sofőr videója.

Váratlan légiparádéban volt része két magyar kamionsofőrnek az olaszországi Codroipo település közelében. A magyar, kukoricát szállító kamionok lerakásra vártak, vezetőiknek pedig feltűnt a repülőgépek hangja, amelyek egy közeli légibázisról szálltak fel.

Kovács Tamás videót készített a látványról és maximálisan megértjük a hangos lelkesedését is, amikor újabb látványelemekkel bővült a gyakorlat.

Képkocka a videóból. Szerző: Kovács Tamás

Olvasóink hamar megírták, kiket örökített meg a sofőr

A Frecce Tricolori (Háromszínű nyilak) az Olasz Légierő (Aeronautica Militare Italiana) műrepülő köteléke, (hivatalosan: 313-as számú műrepülő-kiképző század). A kötelék a világ legnagyobb létszámú – ma is aktív – katonai műrepülő csapata. A kötelékrepülésnek Olaszországban nagy múltja van. A hivatalos, állandó bemutatócsapat 1960-as létrejötte előtt alkalmi kötelékekkel szórakoztatták a hazai és külföldi közönséget. Kezdetben kanadai gyártmányú F-86E Sabre típusú sugárhajtású vadászgépekkel repültek ma, több típusváltás után immár hazai gyártású Aermacchi MB–339 típusú sugárhajtású gyakorlógépekkel repülnek. A kötelék székhelye Udine megyében, a Codroipo városhoz tartozó Rivolto községben található. (Forrás: Wikipedia)


Az összeállítást a szerző engedélyével mutatjuk meg. Köszönjük a videót!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.