2015. április 30.

Így köszöntötte a Boeing a 100 éves szombathelyi repteret

Rengetegen voltak kíváncsiak a Farnair Boeing 737-400SF gépére, ami alacsonyan repülve, tiszteletkörrel köszöntötte a 100 éves szombathelyi repülőteret. Videón mutatjuk.

 

Korábban írtuk

Vas megyében szokatlan látványosságra hívjuk fel olvasóink figyelmét. Május elsején, várhatóan 12.30-kor egy Boeing 737-400SF húz el 60 méteres (!) magasságban a szombathelyi repülőtér felett kiengedett futóművel. A gép a szombathelyi adottságok miatt nem tud leszállni, de a repülőgépek szerelmeseinek így is emlékezetes másodperceket szerezhet a látvány. (Videó egy hasonló gépről.)

Ez a gép repül el Szombathely mellett Fotó: Farnair

A Farn Air szállítmányozási cég HA-FAU lajstromjelű Boeing-ját Kocsner Oszkár oktató kapitány vezeti, aki Szombathelyen kezdte repülős pályafutását, 60 különböző repülőgéptípuson repült már, mintegy 12 ezer órát. Mellette Soproni András oktató kapitány ül majd.

Ez a gép repül el Szombathely mellett Fotó: Farnair

A repülőgép NEM repül el Szombathely felett, viszont a kőszegi egyenes környékén meghökkentő látványt nyújt majd a süllyedő, vagy emelkedő repülőgép. Az autóvezetők figyelmét felhívjuk arra, hogy ilyenkor megnő a ráfutásos balesetek kockázata, kérjük, ők az utat figyeljék!

farnair3

Akit érdekel a reptér felett áthúzó Boeing annak javasoljuk, hogy 12.10-re érjen ki a reptérre. A gép várható érkezése 12.30. A környező légtérbe 12 és 13 óra között tilos berepülni bármilyen lég járművel.

 

Az idén 100 éves a szombathelyi repülőtér. A mostani látványosság is ehhez a jubileumhoz kapcsolódik. Programokért, információkért kérjük látogassák meg a Szombathelyi Repülőklub Facebook oldalát.

Az átalakított Boeing 737-400SF maximális felszálló tömege 68 tonna, több mint 20 tonna áru szállítására alkalmas. Maximális hatótávolsága 5000 km, jellemzően európai, közel-keleti és afrikai szállításokhoz használja a Farnair, ami közel húsz éve tölt be vezető szerepet a légi áruszállításban Magyarországon.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.