Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2021. szeptember 21.

Katalizátortolvaj szombathelyi tini: 28 autó katalizátorát lopta el, vagy próbálta eltulajdonítani

A szombathelyi fiatalemberrel szemben összesen huszonnyolc rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség, egy rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és egy rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

A szombathelyi járőrök 2020. október 17-én, a hajnali órákban egy személygépkocsival közlekedő 18 éves helyi lakost és három utasát igazoltatták Szombathelyen. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a fiatal egy másik gépkocsira kiadott hatósági jelzéssel közlekedett autójával, valamint korábban már a járművezetéstől is eltiltották. A jármű átvizsgálása során több olyan eszközt is találtak a gépkocsiban, amelyek alkalmasak voltak katalizátorlopások elkövetéséhez. A személyeket a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították, elszámoltatták.

Huszonnyolc autó katalizátorát lopta el, vagy rongálta meg a 18 éves szombathelyi férfi Fotó: Vas MRFK

A nyomozók a 18 éves személyt és társait gyanúsítottként kihallgatták, melynek során több bűncselekmény elkövetését is beismerték. Az eljárás során a beszerzett adatok, információk, tanúvallomások alapján megállapították, hogy a helyi fiatal 2020. szeptemberétől összesen huszonnyolc gépkocsi katalizátorát tulajdonította el, vagy kísérelte meg eltulajdonítani Szombathelyről.

Huszonnyolc autó katalizátorát lopta el, vagy rongálta meg a 18 éves szombathelyi férfi Fotó: Vas MRFK

A lopások során nemcsak egy, hanem több alkalommal is volt segítőtársa, akiket a rendőrök szintén elszámoltattak.

A fiatal megalapozottan gyanúsítható volt továbbá azzal is, hogy 2020. október 31. és 2020. november 16. közötti időben egy szombathelyi lakostól bérelt ingatlanból, a lakás berendezési tárgyait a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül elszállította és azokat eladta.

A lakásból bútorokat lopott a fiatal

A szombathelyi személlyel szemben összesen huszonnyolc rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség, egy rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és egy rendbeli üzletszerűen elkövetett sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást.

Katalizátortolvaj fiatalok rendőrkézen

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

Huszonnyolc autó katalizátorát lopta el, vagy rongálta meg a 18 éves szombathelyi férfi Fotó: Vas MRFK

Nem ért véget a katalizátorlopás

A fiatalokból álló csapat lekapcsolása után is történt katalizátrorlopás Szombathelyen. Augusztus végén egy baleseti beszámolónkban említettük meg azt a Suzukit, amely hosszabb ideig állt egy körforgalom mellett, majd azt valakik felborították és levágták a katalizátorát.

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.