Barion Pixel
2016. december 25.

Karácsony után is arathatnak az ügyeskedők - sokszor érdemes kihagyni az "évszázad üzletét"

A napokban megjelennek majd a hirdetési oldalakon a karácsonyi ajándékozáskor kapott ajándékot alibinek használó hirdetések és a csábítóbbnál csábítóbb árak. "Nincs rá szükségem", "modernebbet kaptam", "meguntam" stb.
Ilyenkor sokan esnek abba a hibába, hogy egyedi vételnek gondolva valamit gondolkodás nélkül lecsapnak egy termékre és csak később jönnek rá arra, hogy a balekok táborát erősítették.

 
iPhone 6s, androidos, eredeti replika olcsón eladó
Ezen a korábbi hirdetésen pl. iPhone 6s Plus-t kínál megvételre a kedves eladó, az eredeti 180-200 ezer forintos ár töredékéért. A hülyének is megéri, gondolhatják néhányan és biztosak vagyunk abban is, hogy sokaknak semmit nem mond a hirdetés végén elrejtett "replika" kifejezés, hiszen addig el sem jutnak az olvasásban. Mondjuk a "hamisítvány" szót talán többen értenék.
 
Tapasztalatunk alapján az ügyeskedők nyugodtan lehetnek őszinték, pl. elárulhatják, hogy az ő Iphone-juk androidos. Ezzel ugyan elveszítik érdeklődőik 85 százalékát, de a maradék 15 százalékból bőven maradnak vásárlóik. Ők ráadásul kisebb eséllyel reklamálnak majd.
 
A vásárlóknak üzenjük: időnként érdemes kimaradni az évszázad üzletéből. De sajnos mindig lesznek olyanok, akik "megeszik" a történetet a megszorult emberről, aki kénytelen eladni a vastag aranyláncát 10 ezer forintért, hogy tankolni tudjon, vagy megveszik a kamionról éppen leesett tabletet, ami jobb esetben festett üveg, rosszabb esetben ügyesen kozmetikázott falap. Tüzelőnek azonban kicsit drága.
 
Reklamációval, garanciális igényekkel pedig nyugodtan fordulhat a kedves veő pl. a Dunába...
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.