Szerző: ORFK 2019. április 25.

Videó: Vasi és győr-moson-soproni drogkereskedőket, prostituált futtatókat fogott el a TEK

A Győr-Moson-Sopron és Vas megyében több helyszínen végrehajtott, összehangolt akcióban öt személyt vettek őrizetbe a rendőrök, 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, illetve foglalt le készpénzt, telefonkészülékeket és több nagy értékű luxusautót..

Frissítés 10:20

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség közleménye:

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség indítványozta annak az öt személynek a letartóztatását, akik körülbelül 4 kg kokain Magyarországra történő, kereskedelmi célú behozataláért kell, hogy feleljenek.

A megalapozott gyanú szerint 2019. április 22-én két férfi közel 4 kg kokaint hozott Dél-Amerikából Magyarországra, azért, hogy azt értékesítsék. A kábítószer mennyisége meghaladja a különösen jelentős mennyiséget.

A két férfit, és egyikük élettársát, valamint a kábítószer-kereskedelemben érintett további két férfit a nyomozó hatóság Sopron közelében elfogta. A terhükre rótt minősített kábítószer-kereskedelem bűntette életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség az elkövetők letartóztatását indítványozta a szökés, bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt. A kényszerintézkedés tárgyában a Győri Járásbíróság fog a mai napon döntést hozni.

Korábban írtuk: 

A bevezetett nyomozati cselekmények és az osztrák társszervek közreműködésével végrehajtott művelet eredményeképpen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei egy közös rajtaütés keretében fogták el a terjesztőket, akik Magyarország területére nagy mennyiségben hozták be és értékesítették a kábítószert.

01_209

A beszerzett információk alapján a kábítószer beszállításakor öt férfit értek tetten a rendőrök 2019. április 22-én a késő esti órákban Harkán, ahol 3500 gramm kábítószergyanús fehér port, valamint a porciózáshoz és értékesítéshez szükséges eszközöket foglaltak le. Ezzel egy időben Kópházán is intézkedtek a rendőrök egy nővel szemben, aki szintén szerepet játszott a kábítószer behozatalának szervezésében.

03_113

A KR NNI felkérésére a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a Szombathelyi Rendőrkapitányság közreműködésével, valamint a KR NNI munkatársaival 2019. április 23-án éjfél körül ellenőriztek egy szombathelyi szórakozóhelyet, valamint kutatást tartottak egy szintén szombathelyi lakásban, ahol lányok futtatásával kapcsolatos feljegyzéseket is lefoglaltak.

Drogkereskedőket fogtak el a Nyugat-Dunántúlon

A KR NNI Felderítő Főosztály Vagyonvisszaszerzési Hivatal a gyanúsítottaktól több helyszínen közel 121 millió forint értékben vett zár alá lakóingatlant, illetve foglalt le készpénzt, telefonkészülékeket és több nagy értékű luxusautót.

Drogkereskedőket fogtak el a Nyugat-Dunántúlon

A KR NNI munkatársai az elfogott hat személy közül B. Lászlót, K. Hajnalkát, T. Dávidot, T. Krisztiánt, valamint B. Gábort kábítószer-kereskedelem bűntett, valamint további bűncselekmények gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Drogkereskedőket fogtak el Győr-Moson-Sopron és Vas megyében 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.