Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. február 27.

Jó szándék végződött karambollal - KIA elé fordult egy Suzuki

A belső sávban haladó jármű vezetője udvariasan be akarta engedni a benzinkúthoz a szemből, kanyarodósávban érkező Suzukit. A sofőr megköszönte az előzékenységet és lendületesen bekanyarodott a külső sávban érkező KIA elé.

A baleset a szombathelyi Kiskar utcában történt szerdán délelőtt.
 
DSC_1799
 
A Suzuki a Thököly utca felől érkezett és a vezetője balra akart bekanyarodni, a belvárosi Shell kúthoz.
 
elsobbseg
 
A szemből, belső sávban érkező jármű vezetője jelezte, hogy lemond az elsőbbségéről, a Suzuki vezetője pedig örömmel élt a lehetőséggel a csúcsforgalomban.
 
DSC_1805
 
Az elsőbbségéről lemondó jármű mellett azonban érkezett egy KIA a külső sávban, aminek a vezetője hiába fékezett az elé kanyarodó autó miatt, oldalba kapta a Suzukit, aminek a hátsó ülésén egy kisgyermek ült, szabályosan bekötve a gyerekülésbe. Információnk szerint a mentők csak kivizsgálásra szállították kórházba, az ijedtségen kívül nem esett baja.
 
DSC_1804
 
A helyszínelés ideje alatt nagyobb torlódás alakult ki az érintett útszakaszon.
 
DSC_1797

Néhány napja tettük közzé azt a videót, ami a szomszédos kereszteződésre koncentrál ugyan, de a mostani baleset helyszíne is jól látszik rajta a magasból. Így megfigyelhető, hogy a belső sávban haladók többször is elengedik a szemből érkezőt. Fontos, hogy a belső sávban haladó csak a saját elsőbbségéről mond le, tehát a kanyarodónak meg kell győződnie arról, nem érkezik-e másik jármű a külső sávban.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.