2018. június 28.

Épségben előkerültek a Rábán keresett kenusok - csak a mobilok vesztek a folyóba

A kenusok többször is beleborultak a vízbe, elveszítették a mobiljaikat, irataikat, majd a kenut hátrahagyva hosszan gyalogoltak a Rába mellett, mire kiértek a főútra Csákánydoroszló közelében.

Tűzoltók és rendőrök is keresték a kenusokat
 
Információnk szerint egy 27 fős budapesti turistacsoport tagja volt az a négy ember, akik telefonon kértek segítséget, amikor kenujuk először felborult, majd megszakadt velük a kapcsolat.
 
Sem a keresőknek, sem a partra evickélőknek nem volt könnyű dolga
 
Körmendi és szentgotthárdi tűzoltók és rendőrök indultak motorcsónakkal és gyalog a keresésükre Rábagyarmat és Csákánydoroszló között a dús növényzettel benőtt, kanyargós vasi Rába-szakaszon.
 
Végre élő embereket kereshettek a csónakkal...
 
Úgy tudjuk, hogy a felborult kenut és a vacogó turistákat végül a túravezető találta meg, aki a csoporttal később indult a megadott úticél felé és ő jelezte a hatóságoknak, hogy előkerültek a keresett személyek.
 
A csoport egyik része
 
A kenu a helyszínen maradt, a bajba jutottak pedig gyalog indultak Csákánydoroszló felé a Rába mellett, amit végül hosszú gyaloglással sikerült elérniük.
 
Vizesen, sárosan, fáradtan, de épségben kerültek elő a keresett kenusok
 
Az egyik híd alatt elevező kenustól megtudtuk, hogy négy "hajótörött" gyalog indult el Csákánydoroszlóra. Mezőgazdasági úton megpróbáltunk elmenni a négy vizes és sáros turistáért, hogy kivigyük őket egy táborhelyre, de sajnos nem vettük észre őket a sűrű növényzetben, így csak visszafelé tartva sikerült rájuk akadni, már közel az aszfaltos úthoz.
Rendkívül kanyargós, dús parti növényzettel rendelkező szakasz
 
A három nő és egy férfi fáradtan, kimerülten érkezett meg a többiekhez. Az egyik hölgy a mobiltelefonja mellett a cipőit is elvesztette, így gyalogolt a terepen. Az újraegyesült csoportért busz érkezett Csákánydoroszlóra és azzal folytatták az útjukat.
 
Keresőcsapat a munka végeztével Csákánydoroszló közelében
 
Szerencsésen végződött a keresés
 

Előkerültek a Rábán balesetet szenvedett kenusok 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.