2016. november 14.

Jégtömb zuhant egy osztrák kisáruszállítóra Bucsu közelében

A megengedett 100 km/órás sebességgel haladó kisáruszállítóra egy kamion ponyvájáról esett rá a nehéz jégtömb. A sofőr könnyebben megsérült az üvegszilánkoktól. Sok helyen láttunk jégdarabokat az úton és a körforgalmak mellett.

Ausztria felől Szombathely irányába tartott egy Fiat kisáruszállító, amikor egy fehér kamion ponyvájáról lezuhant egy nagy méretű, nehéz jégtábla. A jég bezúzta a kisáruszállító szélvédőjét. Videónkban látható, hogy az üvegszilánk és a jég a hátsó üléssorokat is elérte. A sofőr kisebb vágásos sérülésekkel megúszta a balesetet.

 

Kérdésünkre azt mondta, nem tudta megjegyezni a rendszámot, mert ideje sem volt rá. Amikor a jégtömb betörte a szélvédőjét, akkor azon volt, hogy biztonságosan meg tudjon állni. A mögötte érkező magyar nő hívta a rendőrséget. A személyautó vezetője azt mondta, nagyon szerencsés, hogy nem az ő kocsiját találta el a jég. A balesetet szenvedett járműnek teljeskörű CASCO biztosítása van, ami azért is fontos, hiszen egy "fehér kamiont" nem egyszerű megtalálni, rendszám nélkül.

Jégtömb törte be a jármű ablakát

A főúton és a körforgalmaknál több helyen is láttunk jégdarabokat, amelyek kamionok ponyvájáról estek le.

Jégtömb zuhant egy kisáruszállítóra a 89-es főúton, Bucsu közelébenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.