Frissítve: 2013. augusztus 08.

Járőr- és karos forgalomirányító verseny Szombathelyen

Karjelzésekkel irányították a forgalmat Szombathelyen közlekedési rendőrök egy verseny keretében. A Söptei úton járőrök próbálták leküzdeni az akadálypályát. Videók.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság két versenyt is szervezett az elmúlt két napban Szombathelyen. A "karos forgalomirányító verseny" megyei fordulójára a Bartók körút és Paragvári utca kereszteződésében került sor, ahol kikapcsolták a jelzőlámpákat és a járművek a rendőri karjelzéseknek megfelelően haladhattak át a kereszteződésen. A verseny híre elterjedt a vezetést oktatók között is, akik a tanulóvezetőkkel több kört is tettek a környéken.

Ezen a regionális szakmai selejtezőn kizárólag a közterületi szolgálatot ellátó vasi és zalai tiszthelyettesek és zászlósok vehettek részt. Vas megyét 9 fő, míg Zala megyét 5 fő képviselte. A szakmai elméleti és KRESZ teszt kitöltése mellett gyakorlati feladatok vártak a versenyzőkre.

A zsűri a gyakorlati versenyen értékelte az alakiasságot, az öltözetet, az esztétikát illetve az őrhely elfoglalást. Figyelembe vették, hogy a rendőrök miként vették fel a forgalom ritmusát, mennyire hajtották végre a feladatokat szakszerűen és milyen volt a kommunikációjuk a közlekedőkkel. A verseny vasi sikert hozott, a dobogósok: Puklér András törzszászlós (Szombathely RK), Burics Róbert főtörzszászlós (Vas MRFK), Böjti zsolt főtörzszászlós (Szombathely RK).A továbbjutók legközelebb Somogy megyében, Kaposváron megrendezésre kerülő országos döntőben bizonyíthatnak.

Járőrverseny
A Söptei úti objektum udvarán rendezték meg a Járőrgépkocsizó és rendőrmotoros verseny megyei döntőjét. A járőrautóknak egy meglehetősen nehéz pályát alakítottak ki bójákkal és ezen kellett gyakorlás nélkül végighajtani. A rendőrmotorosok részére külön pályát készítettek a szervezők, nekik egyéb ügyességi feladatokat is végre kellett hajtaniuk. Mindkét versenyről készítettünk egy-egy rövid videót. A járőrverseny felvételeit felgyorsítottuk, mivel a pálya nehézsége miatt viszonylag lassan haladtak a járművek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.