2017. május 11.

Újabb járdán fekvő emberbe botlottunk - az idén ő a tizedik

Április utolsó napján találtunk rá az idei 10. földön fekvő emberre, aki segítségre szorult. Ennek apropóján készítettünk egy gyors statisztikát.

Rendszeresen arra kérjük olvasóinkat, hogy ne menjenek el egy járdán, úttesten, vagy közterületen fekvő ember mellett, hanem nézzék meg, hátha az illetőnek segítségre van szüksége. Mi is így teszünk és az elmúlt években már nagyon sokszor hívtunk mentőt olyan emberekhez, akik bajba kerültek. Volt, akin már nem lehetett segíteni, de voltak olyanok is, akiknek még jókor jött a segítség. Találtunk járdán fekvő holttestet is egy forgalmas főút mellett. Az idős ember már legalább egy órája feküdt ott, arccal lefelé, esély sem volt az újraélesztésére. Rengetegen mehettek el mellette gépjárművel, talán néhányan még nevettek is a "részegen".

Újabb járdán fekvő emberbe botlottunk

Legutóbb szerencsére valóban részeg férfinél álltunk meg, aki sikertelenül próbált meg felállni. Kérdésünkre, miszerint ivott-e azt válaszolta, hogy eeeee  iiiiijajjj. (Egy kicsit.) Miután megbizonyosodtunk arról, hogy nem ütötte be a fejét segítettünk neki felállni, majd eltámogattuk az otthonáig, ahol sikertelenül próbált behívni minket egy pohár borra. Amikor elköszöntünk tőle, akkor búcsúzóul még megáldott minket. Mindez három percünkbe került.
 

Újabb járdán fekvő emberbe botlottunk

Az idei tízes listánkon egyébként csak férfiak szerepelnek. Két emberhez kellett mentőt hívnunk, akik az utcán lettek rosszul. Egy másik férfi csak szimulálta a rosszullétet, vele kapcsolatban egyeztettünk a mentőkkel, de időben meggyógyult. A fennmaradó hét férfi pedig ittas volt, de önmaguktól nem tudtak felállni. (Ketten saját biciklijükbe gabalyodtak.)


Sokan félnek attól, hogy mi van olyankor, ha a földön fekvő ittas ember kötekedni kezd. Mi ilyennel nem találkoztunk az elmúlt években, a részegek inkább hálásak a segítségért, amiért valaki megpróbálja lefékezni a sebesen forgó Földet. Időnként azonban az ittas embereket saját érdekükben kell visszatartani attól, hogy fejnehéz állapotban újra nekiiramodjanak. Ilyenkor a biztonságos helyen való leültetés és a megtámasztás segíthet. (Több embert kemény mínuszokból támogattunk védett helyre.)

Végezetül ismét beszúrjuk azt a beszélgetést, amit egy olyan idős emberrel folytattunk, aki elszédült, de segítség helyett csak gunyoros megjegyzéseket kapott.
 

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.