Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság 2018. május 15.

Besurranó tolvajt fogott egy készenléti rendőr Jákon – elismerésben részesült

Főkapitányi elismerésben részesült Dormán Kálmán rendőr törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség munkatársa, aki szolgálaton kívül fogott el egy besurranó tolvajt Jákon.

Nem volt szolgálatban Dormán Kálmán rendőr törzsőrmester, amikor jáki lakásától néhány háznyira kiabálásra figyelt fel 2018. április 20-án. Azonnal elindult a hang irányába és látta, amint az egyik ingatlan tulajdonosa két férfi után szalad. Mint kiderült, az idegenek megpróbáltak bejutni a lakóházába, de a tulajdonos lefülelte őket.

Dormán Kálmán 2

A törzsőrmester szolgálatba helyezte magát és a besurranók után eredt, majd feltartóztatta őket. Az intézkedés során egyikük azonban kivonta magát az ellenőrzés alól és egy személygépkocsiba beszállva elhajtott. A helyszínen elfogott F. Kornélt a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, társát pedig a cselekmény másnapján elfogták.

Dormán Kálmán rendőr törzsőrmestert kiemelkedő és példaértékű tevékenysége, szolgálaton kívül tanúsított, hivatástudatát bizonyító magatartása elismeréseként dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette, melyet 2018. május 14-én ünnepélyes keretek között vehetett át.

( Dormán Kálmán rendőr törzsőrmester a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság

Határvadász Bevetési Főosztálya II. XIV. Határvadász Bevetési Osztályának munkatársa. )


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.