Barion Pixel
Szerző: Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2024. május 24.

Vasi tűzoltótalálkozó: a sárvári várnál gyűlnek össze közel 500-an, szombaton

Szombaton reggel térzenével veszi kezdetét a IX. Vas Vármegyei Tűzoltótalálkozó a sárvári várnál. Színes programokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt.

Kilencedik alkalommal kerül sor a Vas vármegyei tűzoltók találkozójára, amelynek helyszínéül idén a sárvári Nádasdy-vár és annak várparkja szolgál május 25-én.

Már rendszeres programnak számít Vas vármegyében a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók összejövetele és felvonulása.  2024-ben hatvannál több tűzoltószervezet csaknem ötszáz tűzoltója lesz ott a Sárvár központjában lévő történelmi nevezetesség, a Nádasdy-vár parkjában május utolsó szombatján.

IX. Vas Vármegyei Tűzoltó Találkozó - program

A rendezvény a gépjárművek felsorakozását követően 08.45 órakor a Sárvári Koncertfúvószenekar térzenéjével veszi kezdetét, majd ezt egy ünnepélyes megnyitó követi 09.00 órakor, amelyre a találkozó összes résztvevője felsorakozik. A megnyitó keretében a vármegyei tűzoltók jelképes összetartozásaképp egy kopjafát lepleznek le, amelyet a történelmi egyházak képviselői a helyszínen megáldanak, felszentelnek. A megnyitót követően megannyi program is hozzájárul ahhoz, hogy gyermekek és felnőttek egyaránt élményekkel távozzanak a rendezvény helyszínéről.

A következő kép a legelső tűzoltó találkozón készült, Szombathelyen:

I. Vas Megyei Tűzoltó Találkozó

A programok között szerepel többek között a szombathelyi MAN tűzoltó, valamint a Volkswagen Amarok drónszállító gépjárművek bemutatása, a Területi Tűzmegelőzési Bizottság sátrának kitelepülése, de tipikus tűzoltós programok is lesznek. Így lehetőség nyílik tálcatűz oltásra, kötéltechnikai bemutatót tartanak a celldömölki tűzoltók, propán-bután gázpalack tüzének oltását is megtekinthetik a nézelődők.

Az idén sem maradhat el, az a kistűzoltók próbatétele. A bátor és elszánt gyermekek, ugyanis egy akadálypályát teljesítve szerezhetik meg kistűzoltó igazolványukat, majd egy fogadalomtételt követően ők is igazi kis tűzoltókká válhatnak. A programelem 10.30 órakor kezdődik. A találkozót minden évben a tűzoltó gépjárművek együttes elvonulása zárja, amelyre kb. 13.30 órakor kerül sor.

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.