Barion Pixel
Szerző: Magyar Közút 2021. június 16.

"Itt halt meg a férjem..." - munkavégzés közben elütött közutas dolgozó özvegyének kérése a közlekedőkhöz

A 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indította el a Magyar Közút két évvel ezelőtt a „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát.

Az M0-on munkavégzés közben halálra gázolt közutas dolgozó özvegye szól férje helyett a baleseti helyszínről az autósokhoz. A kérése egyszerű: ha útközben munkaterületre figyelmeztető jelzésekkel találkozol, lassíts! Nagyrészt ezen múlik, hogy ne fordulhasson elő több ilyen értelmetlen haláleset.

Az asszony férjét itt gázolta halálra munkavégzés közben egy figyelmetlen autós

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kérése jelenleg különösen aktuális és fontos, hiszen idén az előjelzések alapján várhatóan kimagaslóan sok nyaralni vágyó választ belföldi úticélt, a megnövekedett forgalomhoz pedig az elmúlt 10 év legnagyobb volumenű útfelújítási programja társul. Az úton lévők tehát számos esetben találkozhatnak munkaterülettel, ahol hús-vér szakemberek sokasága végzi folyamatosan a felújítási és a napi üzemeltetési, burkolatjavítási, növényzetgondozási munkákat.

A 2000-es évtől napjainkig 18 mérnökségi szakember hunyt el munkaterületen figyelmetlen vagy szabálytalan közlekedők miatt, ezért indította el a társaság két évvel ezelőtt „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányát. Ezt azóta is folyamatosan napirenden tartja a társaság, ennek ellenére rendszeresen történnek balesetek a munkaterületek térségében és szinte hetente törnek össze figyelmetlen autósok a munkaterületek elejére kihelyezett ütközési energiaelnyelő szerkezeteket.   Ráadásul a társaság egyik ilyen eszközére telepített sebességmérő kamera néhány nappal ezelőtti felvételei alapján az is elmondható, hogy a közlekedők egyáltalán nem tartják be a kihelyezett sebességkorlátozásokat a gyorsforgalmi utak munkaterületeinek térségében, ami szintén jelentős baleseti kockázatot hordoz.

A nyári időszakban a Magyar Közút folyamatosan tesz közzé majd újabb videókat a közösségi oldalain a kampányhoz kapcsolódóan. Egyúttal arra kérik a közlekedőket, hogy a következő hónapokban is fokozott óvatossággal közlekedjenek, a munkaterületekre figyelmeztető és ott érvényben lévő korlátozásokat tartsák be és még utazás előtt tervezzék meg optimális útvonalukat, kalkulálják be a munkavégzésekhez esetlegesen kapcsolódó hosszabb menetidőket a www.utinform.hu oldal segítségével.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.