Frissítve: 2013. augusztus 08.

Istálló és ezer szalmabála égett Csepregen

1200 négyzetméteres istálló és ezer szalmabála égett le a majorban. Ezt a tüzet valószínűleg nem gyújtogatás okozta, de megtudtuk, hogy egy gyújtogatót korábban elfogtak a közelben.

Kigyulladt és kedd hajnalra leégett egy istállóépület, valamint ezer szalmabála Csepreg határában, az ún. Anna majorban. A tűz továbbterjedését a csepregi és szombathelyi tűzoltók fékezték meg. A major tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, azt azonban megtudtuk tőle, hogy nem gyanakszik gyújtogatásra, véleménye szerint zárlat okozhatta a tüzet. Pulykák pedig azért nem voltak az épületben, mert két hete elszállították őket. Az anyagi kár csak a szalmabálákon több millió forint, ehhez jön még a megsemmisült istállóépület és a műszaki berendezések. A leégett bálákat munkagép segítségével húzták szét, hogy a tűzoltók elolthassák a még izzó szalmát.

A Csepregi Tűzoltóságtól kapott tájékoztatás alapján a tűzhöz Csepreg 1. és Csepreg 2., valamint Szombathely 1-2. és a vízszállító vonult. A riasztás hajnali 1.41-kor érkezett és 2-es, kiemelt fokozatban vonultak a tűzoltók. A kiégett istállóépület 1200 négyzetméteres volt.

 

Korábbi tüzek: elfogták a gyújtogatót
A 112 Press információja alapján a hónap elején leégett gabonatáblák károsultjai elfogtak egy gyújtogatót. Emiatt megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan megerősítő válasz érkezett.

A Kőszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat egy 39 éves szombathelyi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2011.augusztus 03-án a délutáni órákban szándékosan tüzet okozott Tömörd határában. Az elkövető,az ott meggyújtott gabonákban több mint 10 millió forintos kárt okozott három gazdálkodónak. A kihallgatása során beismerő vallomást tett több gyújtogatással kapcsolatban is, melyek Szombathelyen, illetve annak környékén történtek. A rendőrség a tűzoltósággal együtt folytatja a körülmények tisztázását,a helyszínek azonosítását. - áll a rendőrségi közleményben.

A 112 Press több alkalommal is fotózott az elmúlt időszakban olyan helyszíneken, ahol feltehetőleg gyújtogatás történt. A Vát közelében égő autóalkatrészekhez és a Zanat közelében lévő fürdőszobacentrum mögött lángra kapott szeméthez mi hívtuk a tűzoltókat. Az utóbbinál a tűz eloltása után nem sokkal ismét fellángolt egy kupac, füstje beterítette a Tesco parkolót. De ott voltunk a Balogunyom melletti gabonatábla tűznél is, ahol messze az úttól kapott lángra és égett le a búzatábla. Tömördön - ahol a gyújtogatót elkapták - már egy korábbi tűz kapcsán is feltételezett gyújtogatásról tudósítottunk.

Úgy tudjuk, a gyújtogató előszeretettel ment vissza az általa előidézett tűzesetekhez és élvezettel nézte az oltást. A feltehetőleg piromán férfi komoly anyagi kárt okozott, egyetlen gyújtogatásával átlépte a 10 millió forintos kárértéket, amiért a bíróság előtt kell felelnie.

 

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.