Barion Pixel
Szerző: 112Press 2019. október 21.

Ismét gumi égett a Minerva lakópark mellett, Szombathelyen

Szeméttűzhöz riasztották a tűzoltókat a szombathelyi Minerva lakóparkhoz. Mint kiderült, ismét egy gumiabroncs kapott lángra a lakópark melletti erdősáv szélén.

A spontán öngyulladás lehetőségét elvethetjük a reggeli harmatos időben.
 
m1
 
A tűzoltók a Luna utca végén álltak meg. Ugyan a tűzoltóautó elfért volna az erdei úton, de két fémoszlop szűkíti le az utat, így ezektől nem tudtak a tűzig eljutni a tűzoltók.
 
m4
 
Ezúttal ez nem okozott komoly fennakadást, mivel kis tüzet kellett eloltaniuk, de a nyári szárazságban néhány perc kényszerű várakozás az útakadály megszüntetésével, vagy kerülőút választásával komoly következményekkel járhat. Az erdősáv mellett közvetlenül már családi házas övezet található.
 
m5
 
Az, hogy mi lehetett a cél a gumi meggyújtásával egyelőre nem ismert, de egy közelben lakó asszony elmondta, hogy nem az első esetről van szó.
 
m2
 
Szóba jöhetne még a gazos terület leégetése, de ahhoz viszont nem a nyirkos, párás idő kedvez. A közelben keletkezett tüzekről mi is többször beszámoltunk már, 2017. márciusában például két Wartburg is a tűz martalékává vált. Abban a  cikkben műholdképen mutattuk meg, hol kellett oltani, a mostani tűz azon a képen a jobb felső sarokban "keletkezett".
 
m3

Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.