Barion Pixel
Szerző: NÉBIH / 112Press 2018. október 30.

Ismert potencianövelők hatóanyagát keverik a gyógynövényként hirdetett szerekbe

Ravasz trükkel érik el a forgalmazók, hogy hatásos legyen az amúgy egy tea "merevítő" hatásával felérő termékük. Az ismert potencianövelők hatóanyagát keverik a termékhez, miközben nem győzik hangsúlyozni, hogy abban csak természetes anyagok találhatók. A trükk azonban életveszélyes lehet, ha bizonyos betegségben szenvedő emberek próbálják ki a terméket.

A szabályosan működő és a szabályokat betartó cégek védelmében közöljük a cikkben említett vállalkozás nevét és telephelyét:

- Perfect Play Kft. (2100 Gödöllő, Domboldal utca 4.)

- Goldmix Hungary Kft. (6723 Szeged, József A. sgt. 77/F.)

Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, azokban a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte szigorúan tilos, keringési, illetve idegrendszeri problémát okozhatnak.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) laboratóriuma az interneten árusított, férfiak számára kifejlesztett, potencianövelés elősegítésére szánt étrend-kiegészítők célellenőrzése során három termékben mutatott ki gyógyszer-hatóanyagot:

  •  BoomBoom növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (2 kapszula); nettó tömeg: 0,8g

Forgalmazó: Perfect Play Kft. (2100 Gödöllő, Domboldal utca 4.)

A jelölésen szereplő OGYÉI nyilvántartási szám: 15088/2014.

Kimutatott gyógyszer-hatóanyag: Tadalafil

Fotó: NÉBIH

  •  Tornado férfiak részére növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula (2 kapszula); nettó tömeg: 0,95g

Forgalmazó: Perfect Play Kft. (2100 Gödöllő, Domboldal utca 4.)

A jelölésen szereplő OGYÉI nyilvántartási szám: 15828/2015.

Kimutatott gyógyszer-hatóanyag: Szildenafil

Fotó: NÉBIH

  •   Gold Power növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula férfiak részére (2 kapszula); nettó tömeg: 0,95 g

Forgalmazó: Goldmix Hungary Kft. (6723 Szeged, József A. sgt. 77/F.)

A jelölésen szereplő OGYÉI nyilvántartási szám: 13369/2013.

Kimutatott gyógyszer-hatóanyag: Szildenafilű

Fotó: NÉBIH

Ezen gyógyszerhatóanyagok jelenlétét az étrend-kiegészítőkről szóló rendelet nem engedélyezi. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, gyógyszer-hatóanyag élelmiszerben történő felhasználása tilos, kizárólag az engedélyezett, felügyelt körülmények között előállított gyógyszerekben engedhető meg. Ráadásul a fenti hatóanyagokat tartalmazó készítmények kiadása Magyarországon orvosi rendelvényhez kötött.

Csak természetes összetevőkkel hirdetik a gyógyszerhatóanyagot tartalmazó kapszulákat

A Nébih – minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül – elrendelte a termékek forgalomból történő kivonását, valamint a vásárlókhoz már eljutott étrend-kiegészítők azonnali visszahívását. A forgalmazóknál lévő készleteknél a hatóság azonnali hatállyal megtiltotta a forgalomba hozatalt. Az eljárások folyamatban vannak, a forgalmazókkal szemben élelmiszer-ellenőrzési bírságot szab ki a Nébih.

Csak természetes összetevőkkel hirdetik a gyógyszerhatóanyagot tartalmazó kapszulákat

Az érintett forgalmazók adatai elérhetőek a jogsértés listán: http://portal.nebih.gov.hu/hu/jogsertesek

A hivatal kéri a vásárlókat, amennyiben a fenti készítmények forgalmazását észlelik, a lakosság egészségének védelme és a gyors hatósági intézkedések érdekében jelezzék azt a Nébih zöldszámán vagy e-mail címén (06-80/263-244, ).

Az alábbi videóban ugyan óvatosan fogalmaznak, de a lényeg benne van. Kicsit kiemeljük a lényeget: ahol a hatás azonnali, azaz 30-40 percen belül erős erekciót tapasztalnak azok is, akiknek ez szer nélkül nem megy, ott szinte biztosak lehetnek benne, hogy nem az egyébként ártalmatlan növéyi összetevők hatnak a "tökéletes elegyítés" miatt, hanem gyógyszer hatóanyaggal "ütötték fel" a készítményt.

 

 


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.