Barion Pixel
Szerző: Zalaegerszegi Törvényszék 2022. február 10.

Iskolaőrt fenyegettek, rángattak a rokonok - jogerősen felfüggesztett börtönbüntetést kaptak

Jogerősen 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítéltek két nőt, akik egy Zala megyei iskolánál "kifogásolták", hogy a járványügyi intézkedések miatt az iskolaőr nem engedi be őket az iskolába egy verekedésbe keveredett rokonukhoz. A családtagok egyike megpróbálta kitépni a tonfát az iskolaőr kezéből.

A Nagykanizsai Járásbíróság 2022. február 9-én jogerős ítéletet hozott két nő ellen indult eljárásban, akik a Covid miatti belépési korlátozásokon felháborodva erőszakosan léptek fel az iskolaőrrel szemben.

2021. márciusában egy Zala megyei település általános iskolájának két tanulója összeverekedett, amely során az egyikük könnyebben megsérült. A történtekről az iskola értesítette a sérült fiú édesanyját, aki pár perc múlva két rokona kíséretében megjelent az intézmény előtt.  A járványügyi előírások miatt az iskolaőr csak az anyát engedte be az épületbe. A kinn maradó kisérők erre szidalmazni, fenyegetni kezdték az iskolaőrt, aki a vádlottak támadó magatartása miatt elővette a rendőrbotját, amit a II. rendű vádlott ki akart tépni a kezéből, ám ez végül nem sikerült. A vádlottak a fenyegetéseiket a megsérült gyermek és édesanyja megjelenésekor abbahagyták, majd együtt távoztak a helyszínről.

A Nagykanizsai Járásbíróság a vádlottakat bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, ezért mindkettőjüket 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlottak büntetlen előéletűek, kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodniuk. Súlyosítóként, hogy közoktatási intézményben, nappal, tanítási időben követték el a cselekményt.

Az ítéletet a vádlottak és védőjük, valamint az ügyész tudomásul vette, így az jogerős.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.