Szerző: Miskolci Járási Ügyészség 2019. október 02.

Rendszeresen bántalmazták osztálytársukat egy miskolci középiskola tanulói (vádemelés)

Rendszeresen megverte egy osztálytársát négy fiatal egy miskolci középiskolában. Majdnem egy éven keresztül vettek el tőle ételt, zsebpénzt és cigarettát. Próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést és pártfogói felügyeletet indítványoz az ügyészség.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt négy fiatalkorú férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

A vádlottak egy osztályba jártak az egyik miskolci középiskolában a szintén fiatalkorú sértettel. 2017. január hónaptól október hónapig terjedő időszakban a vádlottak közül hárman az óraközi szünetekben külön-külön – más alkalmakkor mindhárman együtt – napi, heti rendszerességgel test szerte ütlegelve megverték a sértettet. Szeptember vagy október hónapban egyikük szintén egy óraközi szünetben az iskola tantarmében bokszolni hívta ki a sértettet, és ennek során ököllel ütlegelte. A bántalmazásokkal azonban nem okoztak testi sérüléseket a sértettnek.

Az egyik vádlott hol napi, hol pedig heti gyakorisággal élelmiszert, zsebpénzt, cigarettát vett el a sértettől úgy, hogy ezek átadását követelte tőle, majd miután megütötte, a táskájából azokat magához vette.

Szeptember hónapban a három vádlott közül a tanteremben szintén egy óraközi szünetben az egyik ráparancsolt a sértettre, hogy a rajta lévő márkás felsőjét adja át neki. A sértett erre nem volt hajlandó, ekkor két vádlott-társa lefogta a sértettet, míg ő lehúzta a 6.500 Ft értékű pulóvert róla, amit elvittek.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetést indítványozott a végrehajtás próbaidőre felfüggesztésével, valamint pártfogó felügyelet elrendelését, és a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson való részvételt.

A címlapkép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.