Szerző: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség 2019. november 13.

Akár 18 évet is kaphatnak a Győr környékén időseket kifosztó, többszörös visszaeső vádlottak

Két időseket kifosztó férfi került előzetes letartóztatásba, aki két másik társával 70 év feletti emberek otthonaiból vittek el készpénzt és ékszereket 1,87 millió forint értékben Győr környékén.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség ügyeleti intézkedésként letartóztatását indítványozta két férfinak, akik – további két társukkal együtt – hét idős emberhez mentek be különféle ürügyekkel, majd a sértettektől készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

A négy férfi a megalapozott gyanú szerint idén tavasztól különféle indokokkal, váratlanul jelent meg a 70 évnél idősebb, Győr környéki sértettek otthonában: füvet nyírnának, eladó vagy kiadó ingatlant, eladó diófát kerestek. Volt, hogy befeszítették az ajtót, úgy jutottak be a házba, volt, hogy az ablakon keresztül másztak be.

betort_ablak

A sértettektől mindösszesen 1.877.000 forint értékben tulajdonítottak el készpénzt és arany ékszereket. Előfordult, hogy a ház kulcsát is magukkal vitték.

Az ügyészség a két gyanúsított letartóztatását a jelenlétük biztosítása érdekében, a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt, a bűnismétlés megakadályozása végett indítványozta.

Mindkét gyanúsított többszörös és különös visszaesőnek minősül. A bűncselekmények miatt, amivel gyanúsítják őket, – lopások és kifosztások – velük szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

A bíróság az ügyészség álláspontját elfogadva elrendelte a két férfi letartóztatását.

A kép illusztráció.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.