Szerző: BM OKF 2019. január 24.

Hősiesen helytállt, jubiláló és születésnapos tűzoltókat köszöntöttek a Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon

Több hősiesen helytállt tűzoltó mellett jubiláló és születésnapos munkatársait is köszöntötte a Katasztrófavédelem. Vas megyéből Kampel Oszkár János nyugállományú tűzoltó dandártábornok vehetett át ajándéktárgyat 70. születésnapja alkalmából.

Árokba hajtott és fának ütközött egy autó 2018. november 20-án Szigetmonostoron, a Szentendrei úton. A gépkocsiban ketten utaztak, mindketten a roncsba szorultak. A baleset sérültjein először egy szabadnapos tűzoltó segített. Az éppen arra járó Mészáros Balázs tű. zászlós, a szentendrei hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője azonnal áramtalanította a járművet, majd hozzálátott, hogy kifeszítse annak ajtaját, így a mentők gyorsabban hozzáférhettek a bajbajutottakhoz. Az egyik ember életét már nem lehetett megmenteni, utastársát a mentők kórházba szállították. Mészáros Balázst dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette.

Fotó: Jóri András - BM OKF
 
2018. december 13-án, a kora délutáni órákban Szolnok belvárosában egy lakóház tetőtere kigyulladt és a tűz átterjedt a hozzáépített garázsra. A szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság egységei megkezdték a tűz oltását. Mészáros Tamás tű. zászlós az égő garázsból kitolta az ott tárolt személygépjárművet, majd egy felforrósodott lakossági gázpalackot is kivitt. Kiemelkedő teljesítményéért a főigazgató Hősies Helytállásért elismerésben részesítette.

Fotó: Jóri András - BM OKF
 
Családi ház tetőszerkezete és melléképülete égett nagy lángokkal tavaly december 19-én, Sülysápon. Éppen a közelben tartózkodott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálatának munkából hazaigyekvő munkatársa, aki azonnal tudta, mi a teendő. Értesítette a segélyhívót, majd az udvarra érve tapasztalta, hogy nemcsak a tetőszerkezet ég, hanem a házzal egybeépített melléképület is. Miután leválasztotta az épületet a hálózatokról, azokhoz az eszközhöz nyúlt, amelyek a rendelkezésére álltak. Hó és hólapát volt a közelben, valamint a ház lakói, akik a százados irányításával havat lapátoltak a lángokra. Közben a házból egy embert biztonságos helyre kísért Németh Melinda tű. százados, aki ugyancsak Hősies helytállásért elismerést kapott.

Fotó: Jóri András - BM OKF
 
A főigazgató negyvenéves munkaviszonya elismeréseként jubileumi jutalomban részesítette dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornokot, országos polgári védelmi főfelügyelőt, valamint Varga Béla tűzoltó ezredest, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.
 
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere emléktárgyat adományozott 50. születésnapja alkalmából Balogh László tű. alezredesnek, az esztergomi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének.

Fotó: Jóri András - BM OKF
 
Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató 70. születésnapja alkalmából ajándéktárgyat adományozott Kampel Oszkár János nyugállományú tűzoltó dandártábornoknak, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság volt igazgatójának. Hatvanadik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat vehetett át Katonáné Szabó Eszter, a gyöngyösi katasztrófavédelmi kirendeltség ügykezelője és Varjú Andrásné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság humánszolgálata főelőadója.

Fotó: Jóri András - BM OKF
 
Ötvenedik születésnapja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat kapott Branauer Zoltán tű. törzszászlós, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Dobó József, a Gazdasági Ellátó Központ munkatársa, Fekete Gábor tű. zászlós, a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője, Lukács István tű. törzszászlós, a baktalórántházi katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka, Nagy Béláné tű. zászlós, a kisvárdai katasztrófavédelmi kirendeltség referense, Nagyné Hankó Éva Ilona tű. főhadnagy, a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje, Polgár Ildikó, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főelőadója, Somogyi Tamás tű. főhadnagy, a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja, Sterl Győző tű. főtörzsőrmester a pécsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, Sziráki Tamás tű. alezredes, a szolnoki katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltósági felügyelője, Sztrutinszky Sándor, a Gazdasági Ellátó Központ kéményseprő szakmunkása, Torma Csaba tű. alezredes, a siklósi katasztrófavédelmi kirendeltség polgári védelmi felügyelője, valamint Vágó Attila Gábor tű. százados, a kiskőrösi hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki biztonsági tisztje.

Fotó: Jóri András - BM OKF
 
Az ünnepségen bejelentették, hogy a főigazgató 2019. január 1-jei hatállyal kinevezte Érces Ferenc tű. ezredest a Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet Megelőzési és Engedélyezési Szolgálatának szolgálatvezetői beosztásába és Vietórisz Ágnes tű. ezredest a Humánszolgálat szolgálatvezetői beosztásába.
 
Góra Zoltán főigazgató gratulált az elismerteknek, hangsúlyozta, hogy valamennyien jó példával jártak elöl, hősiességük túlmutat a szolgálati kötelmek határain. A születésnaposokhoz szólva megköszönte munkájukat, és egyúttal megerősítette őket abban, hogy a katasztrófavédelem továbbra is számít aktív közreműködésükre.

Elismerések átadása a hősies helytállásért, jubileum és születés nap alkalmából BudapestenHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.