Barion Pixel
Szerző: 112Press / Tánczos Mihály 2023. január 23.

Autók csapódtak árokba a havas útról Cáknál és Velemnél - hárman megsérültek

Két közlekedési baleset történt rövid időn belül a Vas megyei Cák közelében, egy hóátfúvásos szakaszon, hétfőn hajnalban. Előtte Velem közelében szenvedett balesetet több jármű. Volt, ahol szándékosan tesztelte a sofőr, mit tud az autója a havas úton, de az árokban kötött ki.

Személyi sérülés nélküli és sérüléssel járó közlekedési baleset is történt hétfőn hajnalban Cák és Kőszegszerdahely között.

 

 
 
Először egy Kőszegszerdahely irányába tartó Ford vezetője egy kanyarban az autójával havas szakaszra ért és ijedtében a fékbe taposott. Az autó megcsúszott, majd a menetirány szerinti jobb oldalon árokba csapódott és a tetejére fordulva állt meg.
A Ford vezetője ráfékezett a hóátfúvásos szakaszon
 
Másodpercekkel később egy autó vezetője éppen a balesetet szenvedett sofőr segítségére sietett, amikor nagy csattanást hallott. Kb. 100 méterrel arrébb érintőlegesen ütközött egy Ford és egy Renault ugyanazon a szakaszon, ahol az első jármű is megcsúszott. Mindkét autó árokba sodródott.
Egy Ford sodródott a Renault elé a havas úton - mindkét sofőr megsérült
 
A felborult jármű vezetője nem sérült meg, a másik két autóban viszont hárman szenvedtek sérülést, őket a mentők a szombathelyi Markusovszky kórházba szállították. A balesetben vétlen Renault vezetőjét tűzoltók szabadították ki az autóból.
A Ford megcsúszott a havas úttesten Cák közelében
 
A mentés és a helyszíni szemle teljes útlezárás mellett zajlott, miközben viharos szél fújt. A helyszínre hótoló is érkezett, azonban a letaposott, fagyott havat nem tudta azonnal eltávolítani a burkolatról.
Hótoló érkezett a hóátfúvásos szakaszra, Cákhoz

Velem közelében is több autó szenvedett balesetet órákkal korábban a havas, jeges úton. Egy Volvo és egy BMW is az árokban kötött ki, ezeknél a baleseteknél személyi sérülés nem történt.

A borulásnál behorpadt a tető - a sofőr használta a biztonsági övét és nem sérült meg

Úgy tudjuk, hogy az elmúlt napokban több pályaelhagyásos balesetet is olyan sofőrök okoztak, akik az autóik képességeit tesztelték a Kőszegi-hegységben. Arról viszont nincs információnk, hogy az összetört gépkocsik az autók, vagy azok vezetőinek képességeit mutatják-e?

A fekete aszfaltot havas szakasz váltotta - két baleset is történt itt

 

Hétfőn délután Sitke közelében történt személyi sérüléses baleset. Itt egy BMW csapódott fák közé. Az autót sárvári tűzoltók áramtalanították. A sofőr ki tudott szállni a járműből.

Hótoló érkezett

 

A Ford megcsúszott és egy Renault elé sodródott


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.