Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság / 112Press 2018. szeptember 28.

HIK hívásfogadók és TIK ügyeletesek országos versenye Szombathelyen

Száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze a tudását. A Tevékenység-irányítási Központok közül Békés megye, a Hívásfogadó Központok közül Szombathely került ki győztesként.

A Hívásfogadó Központ bejárata Szombathelyen - Fotó: Tánczos Mihály

Évente országszerte ötmillió hívás érkezik a segélyhívó számra. Az operátorok akár valós, akár fals hívást fogadnak, legjobb tudásuk szerint igyekeznek kezelni azt.

Országos verseny Szombathelyen - Fotó: Vas MRFK

Ezúttal összesen száz ügyeletes és hívásfogadó mérte össze tudását 2018. szeptember 26-án és 27-én Szombathelyen, a Tevékenység-irányítási Központok és a Hívásfogadó Központok IV. Országos Szakmai Versenyén. A háromfős csapatok összetett, bonyolult feladatokat oldottak meg, amelyek az elméleten túl a bejelentések kezelésére, intézkedésekre, körözések elrendelésére, szituációs gyakorlatokra és informatikai ismeretekre is kiterjedtek.

Fotó: Vas MRFK

A rendezvényt dr. Hablicsek Nikoletta r. ezredes és Dedics Zoltán r. ezredes, valamint dr. Puskás Tivadar Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, amelyen a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, valamint az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezet vezető beosztású munkatársai is részt vettek.

Fotó: Vas MRFK

A verseny célja a szakmai ismeretek bővítése és a csapatszellem erősítése volt. Gyakran a problémakezelés záloga a jó csapatmunka. Ha valakik, ők tudják, hiszen az évi ötmillió hívásból négymillió fals hívás, ami elvonja a figyelmet a segítségre szorulóktól.

A 112 Hívásfogadó Központ Szombathelyen - Fotó: Tánczos Mihály

A Tevékenység-irányítási Központok csapatai közül az első helyezést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tudhatták a magukénak, míg a második helyezést a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletesi, a harmadik helyezést pedig a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság versenyzői szerezték meg.

Fotó: Vas MRFK

Az országos megmérettetésen a Hívásfogadó Központok csapatai közül első lett a Szombathely 3. műszak, a második helyezést a Szombathely 2. műszak szerezte meg, míg a harmadik helyezett a Szombathely 1. műszak hívásfogadói lettek.  

Fotó: Tánczos Mihály

Hívásfogadók és ügyeletesek országos megmérettetése Szombathelyen
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.