Barion Pixel
Szerző: Sárvári Járási Ügyészség 2019. szeptember 30.

Hét tábla csokoládé miatt verte meg a biztonsági őr a tolvajt Sárváron (vádemelés)

Csokoládé lopás miatt bántalmazott egy biztonsági őr egy férfit Sárváron. Már az áruházban elkezdte ütlegelni a tolvajt az őr, majd az áruház előtt folytatta a bántalmazást. Egy másik esetben ittasan vert meg egy mozgásában korlátozott személyt egy szintén ittas férfi egy Sárvár közeli község presszójában. Vádat emeltek ellenük.

A Sárvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a biztonsági őrként dolgozó férfival szemben, aki a vád szerint az egyik élelmiszerlánc sárvári üzletében 2019. februárjában a biztonsági kamera felvételen észlelte, hogy egy férfi a ruházatába rejt 7 tábla csokoládét.

sv3

A biztonsági őr a pénztárakhoz ment, és az ellopott termékkel távozni készülő férfi ruháját megfogta, majd őt többször ököllel arcul ütötte, illetve megrúgta.

av2

Ezt követően a vádlott a férfit az áruházból kivezette, és a parkolóban tovább bántalmazta, őt a földre lökte, és a földön fekvő sértettet fejbe rúgta. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását, és az indítványozta, hogy határozott időre tiltsa el a bíróság a vádlottat a biztonsági őri foglalkozástól.

Mozgássérült vendéget rúgott fejbe a presszóban egy férfi

A Sárvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására mozgásszervi betegsége miatt korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a középkorú férfival szemben, aki a vád szerint az egyik Sárvárhoz közeli község presszójában 2018. májusában ittasan bántalmazta a bárszéken ülő, szintén ittas sértettet, akit lerántott a bárszékről a földre, fejbe rúgta, majd a testét addig rugdalta, amíg a sértett eszméletét vesztette.A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A sértett korábbi gerincműtétei, és mozgásszervi betegségei miatt korlátozottan volt képes az őt ért bűncselekmény elhárítására, amit a vádlott is tudott.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, és pártfogó felügyeletének elrendelését indítványozta.

Felmosónyéllel és székkel ütötte idős apját egy férfi

A Szombathelyi Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2019. januárjában szombathelyi lakóhelyén bántalmazta 80 éves édesapját, egy felmosónyéllel több alkalommal megütötte a lábát és az
oldalát, majd egy széket vágott a sértetthez.

Néhány óra elteltével ismét bántalmazta a vádlott az édesapját, ököllel fejbe ütötte, és a fülét megtépte.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.