Barion Pixel
Szerző: Hemp Health / 112Press 2021. szeptember 21.

Ne szívják el a kenderteát! - kéri a visszahívott tea forgalmazója

A magas THC tartalom miatt visszahívott tea iránt ugrásszerűen megnőtt a kereslet, azonban a Hemp Health tudomására jutott, hogy többen nem teaként szeretnék elfogyasztani a terméket. A cég figyelmeztet: csak teaként fogyasszák a terméküket!

A 112Press-en megjelent, a magas THC-tartalmú kenderteák visszahívásáról szóló cikkre reagálva a cég az alábbi közleményt adta ki:

"A Hemp Health kéri vásárlóit, hogy a DE19-004-040 tételszámú termékek magas THC tartalom miatti visszahívása óta rendkívül népszerévű vált Medihemp Bio HANF TEE Felina terméket kizárólag rendeltetésszerűen, teaként fogyasszák!

Cégünktől a termék visszahívásáról szóló újságcikkek megjelenése óta tömegével rendelnek az említett kenderteából, tudomásunkra jutott azonban, hogy a fogyasztók egy része a kenderleveleket nem vízbe áztatva, hanem a terméket magában, vagy dohánnyal keverve cigarettapapírba tekerve, majd elszívva szeretné felhasználni. A termék felhasználásának ezen módja semmiképp sem javasolt, így nyomatékosan kérjük a fogyasztókat, hogy kizárólag az utasításoknak megfelelően használják a megvásárolt kenderteákat, melyek a következők: „1-2 teáskanálnyit öntsünk fel forró vízzel, majd fogyasztás előtt hagyjuk állni kb. 6 percig.”

Ne szívják el a kenderteát! - kéri a forgalmazó

A jelenleg forgalomban lévő kenderteák THC-tartalma a megengedett 0,2%-os határértéken belül van, a visszahívott magas THC-tartalmú teák 2021. eleje óta nem elérhetőek (a THC egyébként vízben gyakorlatilag nem oldódik, tehát tea formában fogyasztva legfeljebb minimálisan érvényesülnek a hatásai)."


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.