Szerző: Vas Megyei Főügyészség 2019. március 06.

Házi lángszóróval végzett gyomirtást Bükön - lángra lobbant a gázvezeték

Vádat emeltek a gyomot házi lángszóróval oltó férfi ellen, mivel közveszélyes helyzetet teremtett, amikor a tűz átterjedt egy szeméttárolóra és egy nyomás alatt lévő gázvezeték is megrongálódott.

A Szombathelyi Járási Ügyészség gondatlan közveszélyokozás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2018 novemberében az egyik Vas megyei fürdővárosban lévő ingatlanán egy gázpalackra szabálytalanul felszerelt gázégővel végzett gyomirtást házának utcafrontján. (Az esetről korábban beszámoltunk.)A tűz átterjedt a szeméttárolóra, ahol a gázórákat és szerelvényeiket rögzítették. A nyomás alatt lévő gázvezeték megsérült, és a kiömlő gáz lángra lobbant.

A vádlott nem mérte fel tevékenysége veszélyes jellegét, a tevékenység megkezdése előtt a helyszínen nem gondoskodott a tűz oltására alkalmas felszerelésről, a gázégőt pedig nyomáscsökkentő közbeiktatása nélkül csatlakoztatta a gázpalackhoz.

Vádat emeltek a házi készítésű lángszóróval gyomot irtó férfi ellen

A férfi gondatlan munkavégzése teremtett olyan közveszélyes helyzetet, mely alkalmas volt arra, hogy másokat, illetve fel nem becsülhető értékű anyagi javakat közvetlen sérüléssel, megsemmisüléssel, vagy megrongálással fenyegessen.

A tüzet a kiértesített tűzoltók oltották el, akik megszüntették a gáz kiáramlását is.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Más igazolványával igazolta magát a körözött férfi

A Sárvári Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső vádlottal szemben, aki a vád szerint 2018 szeptemberében Celldömölkön hamis román személyi igazolványt adott át az őt igazoltató rendőröknek, mert tudott arról, hogy elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene, ugyanis végrehajtandó szabadságvesztésének letöltése miatt nem jelent meg a büntetés-végrehajtási intézetben.

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A címlapkép illusztráció!


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.