Barion Pixel
Szerző: Vas Megyei Rendőr-főkapitányság; 112Press 2016. április 05.

A „Házhoz megyünk!”- országos vagyonvédelmi program szombathelyi vetélkedője

Kilenc csapat öt, a vagyonvédelmet érintő feladat megoldása során adott számot felkészültségéről. A megmérettetésen legjobban teljesített csapat képviseli Vas megyét a Budapesten megrendezésre kerülő országos döntőn.

A vagyonbiztonság növelése érdekében 2015 őszén, a „Házhoz megyünk!” elnevezéssel indított országos programsorozat Vas megyében az utolsó állomásához érkezett. A kezdeményezés elsősorban az állampolgárok önvédelmi képességeinek növelésére fókuszált. A kampány ideje alatt, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai a programhoz csatlakozott szervezetek képviselőivel karöltve Szombathelyen, Sárváron és Kőszegen felállított információs pontokon látták el hasznos információkkal az érdeklődőket.
DSC_6455a

A programsorozat zárásaként szervezett szombathelyi vetélkedőn kilenc csapat bizonyíthatta, hogy kellő vagyonvédelemi ismeretekkel rendelkezik. A három főből álló csapatoknak egy keresztrejtvénnyel és szituációs elemmel is tarkított feladatsort kellett megoldaniuk, de jelentős szerep jutott a csapattagok kreativitásának is. A résztvevők mindegyike a lelkes hozzáálláson túl tudásáról is meggyőzte a zsűri tagjait.

DSC_6460a

A jó hangulatban eltöltött délutánon – a feladatsor megoldása által – lehetőség volt a már megszerzett ismeretek elmélyítésére, de a résztvevők új és hasznos információkkal is gazdagodtak mindamellett, hogy senki sem távozott üres kézzel.

A "Házhoz megyünk" program vasi vetélkedője



Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.