Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. június 13.

Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken - kifogott a kanyar a fiatal sofőrön

Egy erősen jobbra ívelő kanyarban vesztette el uralmát a járműve felett egy Volkswagen személyautó sofőrje. Az autó letért az útról, fának ütközött, majd nekicsapódott egy lakóház falának, elmozdítva a fal tégláit.

Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt a Vas megyei Nicken, a Rákóczi Ferenc utcában vasárnap délután.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken
 
Répcelak irányába tartott egy Volkswagen személyautó, amikor egy erősen jobbra ívelő kanyarban a járművet vezető fiatal nő elvesztette uralmát az autó felett.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken
 
A nyomok alapján a jármű a kanyarban áttért a szemközti sávba, ahonnan erős kormánymozdulattal próbált korrigálni a sofőr.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken
 
A VW sodródni kezdett, a menetirány szerinti jobb oldalon letért az útról, majd áthajtott egy két éve kivágott vastag fa rönkje felett és érintőlegesen ütközött egy fenyőfa törzsével.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken
 
A fatörzsön irányt változtató autó ezután átrobogott a járdán, majd nekiütközött egy családi ház falának, megrongálva azt. Az autó pár centire állt meg a gázcsőtől, amibe egyenesen belehajtott volna, ha a fa nem áll az árok szélén.
 
A Volkswagen vezetője karcolásokkal megúszta a balesetet.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken
 
A ház tulajdonosa abban a szobában aludt, aminek a falába belehajtott a gépkocsi.
 
-Ebéd után lefeküdtem egyet aludni. Hatalmas robajra ébredtem és vakolat hullott rám. Hirtelen nem tudtam, mi történik, senkinek sem kívánom ezt az érzést. Anyósom mondta még anno, hogy emberben, marhában kár ne keletkezzék, autót lehet venni másikat. Ez a mostani esetre is igaz. Azt viszont még nem tudom, hol találok szakembert, aki megjavítja a házban esett károkat - mondta halkan a ház tulajdonosa.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken
 
Az ablak alatt falnak csapódó autó elmozdította a téglákat és kb. 10 centiméterrel betolta a beton könyöklőt is. A fal másik oldalán, a szobában leomlott a vakolat és hosszú szakaszon megrongálódott a radiátor csöve is. A házhoz statikus is érkezik majd. A házigazda bízik abban, hogy a biztosító korrekten áll majd hozzájuk, hiszen a balesetben teljesen vétlenek.
 
Házfalnak csapódott egy Volkswagen Nicken

 

Hozzátette, ha két éve nem vágják ki a fát, akkor az autó biztosan nem éri el a házfalat, de lehet, hogy a sofőr sem száll ki az autóból. A jármű vezetője elismerte a felelősségét a balesetért.

Házfalnak csapódott egy Volkswagen NickenHozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.