Szerző: 112Press; Csóka Tamás 2015. június 12.

Bilincsben vitték el a műhelyen áttörő teherautó sofőrjét

Ittas volt és gyorsan hajtott Pósfán az a férfi, aki 40 tonnás kavicsszállító járművével áttört egy műhelyépületen és két autót is összetört. A rendőrök bilincsben vitték el a helyszínről.

Frissítés 15:40

Megindult a forgalom a 86-os főúton, miután elszállították a balesetet szenvedett teherjármű vontatmányát. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak, de a 86-oson már két irányban zavartalan a közlekedés.

Romok maradtak a teherjármű után

Frissítés 14:58

Sikerült kihúzni a kamiont a házból.

Jelenleg teljes útzár van a 86-os főúton Pósfánál a műszaki mentés idejére, mindkét irányból hosszú kocsisor torlódott fel. A kamiont sikerült úgy kihúzni, hogy az épület ne szenvedjen újabb károsodást.

Nem volt egyszerű kihúzni a MAN-t az üzemépületből

Frissítés 12:55

Pósfa irányából Szeleste felé tartott a kavicsszállító, amikor a faluban az előtte haladó szintén kavicsszállító balra akart kanyarodni, de forgalmi okból megállásra kényszerült. A mögötte érkező vészfékezett és, hogy elkerülje az ütközést jobbra rántotta a kormányt. A bal eleje így is nekiütközött a teherautónak majd a járdán áthajtva kidöntött négy tuját, megrongált egy Citroen személyautót és egy Wartburgot, az utóbbit kipördítette a 86-osra. Majd egy olyan téren hajtott át, ahol rendszerint gyerekek játszanak és ezután csapódott az üzembe.  

Üzemfalba csapódott kavicsszállító PósfánBeszéltünk az üzem tulajdonosával is, aki egyelőre azzal van elfoglalva, hogy hogyan lehet komolyabb szerkezetkárosodás nélkül kivontatni a megrakott kamiont az üzemből. A tulajdonos nem járult hozzá, hogy az útépítő cég egyszerűen kihúzza a monstrumot, mivel az feltehetőleg tovább rongálná a tetőszerkezetet.

A 86-os útról nem hétköznapi látványosság az épületből kilógó kamion, ez azonban balesetveszélyes is, mivel sok sofőr ráfeledkezik a látványra. Pár perce millimétereken múlott, hogy nem történt ráfutásos baleset.

Fissítés 12:25

Információink szerint ittas volt az a középkorú férfi, aki kavicsszállító teherautójával Pósfa belterületén letért az útról majd több fát kidöntve két parkoló autót összetörve becsapódott egy tavaly átadott üzem oldalába és teljesen átment az épületen. Úgy tudjuk a sofőr nem sérült meg, az anyagi kár jelenetős. Jelenleg félpályán haladhat a forgalom, körülbelül negyedórás várakozásra kell számítani.

Korábban írtuk

posfa_hazfal2

A katasztrófavédelem közleménye 11:55-kor

Családi ház udvarába hajtott egy kavicsot szállító kamion Pósfán

A 86-os főút településen átvezető szakaszán, a telken belül lévő műhelyépület megrongálódott, két autó is összetört.
Vas megyében, a 86-os főút mentén fekvő Pósfa településen a főútról letért és egy Kossuth utcai családi ház kertjébe hajtott egy kavicsot szállító kamion. Az udvarban lévő műhely épületét és két személyautót a kamion összetört. A balesetben az elsődleges információk szerint senki nem sérült meg. Sárvárról és Szombathelyről riasztották a hivatásos tűzoltókat, az épületet és a járműveket áramtalanították, a ház közműhálózata megsérült. A helyszínelés és a baleset kivizsgálásának idejére a 86-os főút érintett szakaszát lezárták. Előreláthatóan több óráig tart a helyszínelés és az útzár.

posfa_hazfal1

posfa_wartburg1_ab

posfa_citroen1a
Fotó: Könczöl Zsolt

 

 

 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.