Barion Pixel
Szerző: 112Press 2021. február 28.

Rendőri intézkedés után maradt úttesten a Skoda - a vezetőnek kellett volna gondoskodnia az elszállításáról

Korábban beszámoltunk arról az esetről, ahol egy rendszám nélküli Skoda állt három napon keresztül egy forgalmas körút szélén, kerékpársávon. Az autó tulajdonosa szerint a rendőrök miatt történt ez, míg a rendőrség szerint a sofőrnek kellett volna elszállíttatnia az autót.

Az eset előzménye itt olvasható. Cikkünk megjelenése után megkeresett minket a Skoda tulajdonosa, aki a részletek ismertetése nélkül elmondta, hogy egy rendőri intézkedés után maradt az úttesten a gépjármű. A hölgy elmondása alapján a rendőrök megtiltották a sofőrnek, hogy az autóval lejárjanak az úttestről, vagy letolják onnan azt.

Rendszám nélküli Skoda áll a kerékpársávon 2021.02.09-én

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot is. A válaszból kiderül, hogy a sofőrnek kellett volna gondoskodnia a jármű elszállításáról.

-A Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek a megkeresésben szereplő helyszínen. A járőrök az igazoltatás során megállapították, hogy a jármű vezetője nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, ezért a továbbiakban nem vehet részt járművével a közúti forgalomban. Megállapították továbbá, hogy a sofőr által vezetett gépkocsit a forgalomból ideiglenesen kivonták.

Rendszám nélküli Skoda áll a kerékpársávon 2021.02.09-én

-A sofőrrel szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított. A gépjármű vezetőjével szemben kényszerintézkedésre nem került sor - adott tájékoztatást kérdésünkre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtószóvivője.

-Amennyiben a gépkocsi balesetveszélyes helyen áll, a gépjárművezető gondoskodhat a gépkocsi elszállításáról, így ezzel kapcsolatban a rendőri eljárásban nem keletkezik költsége. Amennyiben ez nem történik meg az új eljárást von maga után.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.