2017. május 15.

Eleső postás, tükröt törő busz, ráfutás - három baleset egy rövid szakaszon

Három kisebb baleset történt Szombathelyen rövid időn belül. Egy postás fékezéskor elesett a motorjával, egy busz visszapillantó tükröt tört, két autó pedig a lezárásnál koccant.

A postást kórházba szállították

A Szelestey László utcában tartott a belváros felé robogójával egy postás  hétfőn délelőtt. A Nádasdy utcából egy kisáruszállító érkezett, ami begurult a kereszteződésbe. A védett úton haladó postás nem volt biztos abban, hogy az érkező jármű megáll, ezért erősebben fékezett. A motor kereke megcsúszott a nedves aszfalton és a postás az aszfaltra esett. Úgy tudjuk, nem szenvedett nyolc napon túl gyógyuló sérülést. Kivizsgálásra kórházba szállították.

DSC_0319

A baleseti helyszínelő érkezésekor kanyarodott be a bedugult  Nádasdy utcába az Ikervár felé tartó autóbusz. A busz eleje éppen csak elérte a jobb padkán szabályosan parkoló gépkocsi tükrét, de az összetört.

A tükörtörés utáni pillanat

A busz azonnal megállt, amitől pillanatokon belül teljesen megállt a forgalom, ezért miután a sofőr szólt a rendőröknek előbbre gurult a busszal. A jármű elején mindössze egy letörölhető csík utalt arra, hogy ott érte el a tükröt a busz.

DSC_0304

Az utasokért másik autóbuszt küldött a busztársaság.


DSC_0290

A rendőrség ekkor zárta le a Nádasdy utca érintett szakaszát. A Vas Népe szerkesztősége előtt érkező személyautó vezetője talán ezt is figyelte, amikor nekikoccant az előtte jobbra kanyarodni szándékozó, de gyalogost is átengedő autó hátuljának.
Itt is történt egy koccanás

Az érintett szakasz egyébként sok buszvezető rémálma. Az amúgy is szűk kétirányú utcákban nem egyszerű busszal közlekedni.

DSC_0327

Javasoljuk az út szélén - egyébként szabályosan - parkoló autók vezetőinek, hogy parkolás után hajtsák be járműveik tükrét. Ezzel némi bosszúságtól kímélhetik meg magukat hasonló esetekben.

Három baleset egy rövid szakaszon SzombathelyenHozzászólások

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.