Barion Pixel
Szerző: Veszprém MRFK 2020. március 21.

Hárman kirepültek a Seatból - fiatal gyorshajtó okozta a balesetet

A rendőrség befejezte a tavaly februári baleset vizsgálatát. A 19 éves sofőr a megengedett sebesség több, mint duplájával közlekedett.

Egy 19 éves balinkai fiú közlekedett Seat típusú személyautóval a 710-es számú főúton 2019. február 16-án 21 óra 40 perc körül. Haladása során nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a járműve sebességét – 70 km/óra helyett mintegy 160 km/órával közlekedett –, és egy kanyarban az úttest bal oldalára sodródott. Ott egy szalagkorlátnak ütközött, melyet átszakítva az autó többször, a saját tengelye körül megpördült, majd a vízelvezető árokban a tetejére borulva állt meg.

70 helyett 160 km/órával hajtott a fiatal sofőr

A baleset előtt a jármű hátsó ülésén helyet foglaló három utas a műszaki hibás biztonsági öveket nem kapcsolta be, ezért ők kirepültek a gépkocsiból, súlyosan megsérültek, egyikőjük maradandó egészségkárosodást szenvedett. A járművezető, és a mellette lévő utas könnyebben sérült.

Az öt utasból három kirepült a Seatból a 710-es úton Fotó: Veszprém MRFK

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a 19 éves fiatal sofőr ellen. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

Öt utasból három kirepült - ők súlyosan megsérültek

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy csak megfelelő műszaki állapotú járművel induljanak útnak, valamint minden esetben tartsák be a közlekedési szabályokat a balesetek megelőzése érdekében.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.