Barion Pixel
Szerző: Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2022. május 02.

Hamis parfüm és napszemüveg szállítmányokat fülelt le a NAV - százmilliós tétel akadt horogra az elmúlt napokban az autópályákon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az M7-es autópályán végzett ellenőrzés során 420 üveg, több mint 13 millió forint értékű hamis parfümöt találtak egy autóban. Az M1-es autópályánál még nagyobb hal akadt horogra. A furgonban több mint négyezer üveg különféle márkajelzésű (Chanel, Lacoste, Paco Rabanne, Hugo Boss, Versace stb.) parfümöt, valamint több száz napszemüveget és övet találtak.

A pénzügyőrök az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán ellenőrizték azt a horvát járművet, amelynek csomagtartójában 420, különféle márkajelzésű (Versace, Joop, Lancome, Paco Rabanne, Giorgio Armani, Dior, Yves Saint Laurent, Dolce Gabbana) parfümöt találtak.

Hamis parfümöket foglaltak le az M7-es autópályán - Fotó: NAV

A több mint 13 millió forint értékű árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak. 

Hamis parfümöket foglaltak le az M7-es autópályán - Fotó: NAV

Hegyeshalomnál is elfogtak egy szállítmányt

A pénzügyőrök április 30-án egy cseh járművet ellenőriztek az M1-es autópálya hegyeshalmi szakaszán. A raktér átvizsgálásakor több mint négyezer üveg különféle márkajelzésű (Chanel, Lacoste, Paco Rabanne, Hugo Boss, Versace stb.) parfümöt, valamint több száz napszemüveget és övet találtak.
 
Közel 100 millió forint értékű hamisítványokkal bukott le a sofőr
 
Az előzetes szakértői vélemény szerint valamennyi hamisítvány, amiket a védjegy tulajdonosának engedélye nélkül hoztak forgalomba.
Drága illatokra hajazó hamisítványok
 
A pénzügyőrök a 98 millió forint értékű árut lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűntette miatt feljelentést tettek.
 
Hamisított napszemüveg

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is egészségügyi kockázatot jelentenek.


Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá.
Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje.